בכל פעם שאנחנו מגיעים לביקור בקיבוץ בו גדלתי, אני לא מפספסת הזדמנות לאכול ארוחת בוקר בחדר האוכל. הטקס הקבוע של לקחת מגש רטוב למחצה, לבחור צלחת וסכו"ם נקיים וללקט את כל הרכיבים לסלט, שייחתך בעוד דקות מספר על גבי הצלחת כמובן. אני שמה במגש מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, בצל ירוק, ביצה קשה, שני טוסטים וקוטג'; קופסה זערורית עם 6 זיתים, שמן זית ופלח לימון ובקופה לא שוכחת לציין שירשמו את החשבון על אמא. במקום ירושה אנחנו מקבלים ממנה ארוחות בוקר בחדר האוכל ואין יותר שווה מזה. אני ממהרת לבחור שולחן קרוב לחלון המשקיף על הדשא הגדול ומתיישבת להכין את הסלט החלומי, בעוד העיניים מטיילות בחוץ בנופי ילדותי.
ביומיום השוטף לא יוצא לי לעשות ספורט אז אני פשוט מדלגת הרבה. על ארוחות. לפעמים הן כמו משוכות המפריעות לשטף הרציף של יום עבודה במאפיה, אבל לא ארוחת הבוקר, עליה לא אדלג לעולם, גם אם היא יוצאת ב-15:00 אחר הצהריים. את המתכון המצורף המצאתי במיוחד בשבילכם, אוהבי ארוחות הבוקר העסוקים. מאפה קל וריחני, מלא בירקות, עשבי תיבול וגבינות. גבינת הקוטג' והביצה קשה כבר בפנים.
אם אין לכם תבנית שקעים להכנת מאפינס (12 מאפינס ליתר דיוק) אז אפשר להכין את המתכון בשתי תבניות אינגליש קייק במקום.
מאפינס ארוחת הבוקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למאפינס
- 3כוסותקמח לבן (420 גרם) או 400 גרם קמח מלא
- 5גרםאבקת אפייה (כפית גדושה)
- כפיתסוכר
- ½1 כפיותמלח
- ½כפיתפלפל שחור
- 3ביצים M
- כוסרוויון (230 גרם)
- ¼כוסשמן (קנולה או זית)
- גביעקוטג' 9% (250 גרם)
לתוספות
- ½בצל קצוץ דק
- כףשמן
- ½פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- ½פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות
- 4כפותאפונה עדינה (מופשרת)
- 4כפותתירס גרעינים מוקפא ומופשר (או מקופסא)
- כףעירית קצוצה
- 100גרםגבינה צהובה (כוס)
לתוספת על המאפינס
- 12ביצים (גודל S)
- 50גרםגבינה צהובה מגוררת (חצי כוס)
- מעטמלח
- מעטפלפל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מאפינס ארוחת הבוקר?
- 1מכינים את התוספות: מטגנים את הבצל והפלפלים עם כף שמן על אש בינונית עד להזהבה קלה ומקררים.
- 2מוסיפים לפלפלים המטוגנים את התירס והאפונה ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את העירית והגבינה הצהובה.
- 3מכינים את המאפינס: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- 4בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר, המלח והפלפל. יוצרים גומה במרכז ואליה שופכים את החומרים הרטובים: הביצים, הרוויון, השמן והקוטג'. מערבבים מעט רק לאיחוד.
- 5מוסיפים את התוספות (הבצל והפלפלים המטוגנים והגבינה הצהובה עם העירית) לבלילה שבקערה. מערבבים עוד פעם, פעמיים וזהו.
- 6משמנים את תבנית השקעים או האינגליש קייק ומוזגים מהתערובת עד לחצי מגובה השקע.
- 7מוסיפים את התוספות על המאפינס: בעזרת כף יוצרים גומה במרכז כל מאפה ושוברים לכל אחד מהמאפינס ביצה קטנה לתוך הגומה.
- 8זורים מעל את הגבינה המגוררת, המלח והפלפל.
- 9מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להזהבה מלאה והתקשות הביצה שלמעלה. מצננים מעט ומגישים חמים.