פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חומוס עם בשר טלה

      השף הנהדר דוחול ספדי ממסעדת "דיאנא" המיתולוגית שלו בנצרת, מעניק מתכון מנצח למנת חומוס, אך הופך אותה למנה עיקרית בעזרת בשר טלה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חומוס עם בשר טלה של דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא, נצרץ (יח
      חומוס עם בשר טלה של דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא, נצרץ (יח"צ , בועז לביא)

      מצרכים

      • ל-4 סועדים:
      • לחומוס:
      • 1/2 קילו גרגרי חומוס מושרים במים במשך לילה
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1 כוס טחינה גולמית
      • 125 גרם (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט
      • 1/2 3 כפיות מלח
      • 250 מ"ל (1 כוס) מים קרים
      • לבשר:
      • 600 גרם בשר טלה חתוך לקוביות קטנות
      • כוס שמן זית
      • מלח ופלפל
      • להגשה:
      • 60 גרם צנוברים קלויים
      • פטרוזיליה קצוצה
      • מעט פפריקה

      אופן ההכנה

      • 1. החומוס: שוטפים היטב את החומוס המושרה, שמים בסיר יחד עם אבקת האפייה ומכסים במים. מבשלים על אש חזקה למשך שעה ומסירים את הקצף שהצטבר.
      • 2. מוסיפים לחומוס מים רותחים לפי הצורך ומנמיכים את האש. מבשלים למשך שעתיים נוספות עד לקבלת מרקם חומוס דייסתי. במהלך הבישול חשוב לבחוש ולהסיר את הקצף.
      • 3. מסננים את החומוס ומקררים אותו בטמפרטורת החדר. מעבירים את הגרגרים למעבד מזון וטוחנים עם טחינה גולמית, מיץ הלימון, המלח והמים עד קבלת מרקם משחתי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
      • 4. הבשר: מחממים במחבת שמן זית ומקפיצים את קוביות הבשר עם מלח ופלפל עד שמשחים.
      • 5. ההגשה: מסדרים את החומוס בצלחת הגשה, מעליו את הבשר החם ומקשטים בפפריקה, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה. מגישים עם חמוצים ופיתה חמה.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -