וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות גבינה ומיסו

ליאור משיח מוסיפה מיסו למקלות הגבינה, המשחה מעניקה טעם אוממי אשר לא ניתן לעמוד בפניו. למי שלא רוצה להסתבך עם הכנת בצק עלים בבית, יכול להשתמש בבצק עלים מוכן על בסיס חמאה. רק חשוב להפשיר אותו לילה במקרר ולהוציא רק ממש לפני ההכנה

מתכון מאת: ליאור מיח, מערכת וואלה

מקלות גבינה עם מישו של ליאור משיח. דרור עינב,
מקלות גבינה עם מישו של ליאור משיח/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • בצק עלים:
  • 140 גרם קמח לבן (1 כוס)
  • 1 כפית מלח
  • 50 גר' חמאה מרוככת
  • 100-120 מ"ל מים קרים (בערך 1/2 כוס)
  • 150 גר' חמאה בקוביות קטנות בהקפאה
  • או
  • בצק עלים מוכן על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר
  • לתוספות:
  • מיסו ( ניתן למצוא כמעט בכל סופר באגף המתמחה בחומרי גלם מהמזרח)
  • חריץ גבינה קשה מגוררת שאוהבים (צהובה,פרמזן, קשקבל, מנצ'גו ועוד)

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, מלח וחמאה מרוככת. מוסיפים את המים עד שנוצר בצק.
  • 2. מוסיפים את החמאה המוקפאת רק עד שהיא נטמעת בבצק, אבל עדיין בחתיכות מובהקות.
  • 3. מוציאים מהמיקסר, יוצרים צורה של ריבוע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.
  • 4. מרדדים את הבצק למלבן ועושים קיפול מרובע- כלומר, מקפלים את השליש התחתון של הבצק כלפי האמצע, את השליש העליון של הבצק כלפי האמצע, כך שיפגוש את הקצה התחתון, וכן, קיפול נוסף של הבצק כמו ספר. חוזרים על אותה פעולה שוב ומכניסים ל-30 דקות לפחות למקרר.
  • 5. מוציאים מהמקרר ועושים עוד 2 קיפולים מרובעים. מחזירים את הבצק למקרר ל- 30 דקות לפחות לפני השימוש.
  • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס ומכינים מגש אפיה מרופד נייר אפיה.
  • 7. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את בצק העלים המוכן, ששמרנו במקרר לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 8. מורחים שכבה דקה ואחידה של מיסו על בצק העלים ובוזקים מעליו גבינה מגוררת.בעזרת סכין פיצה, או כל סכין חדה אחרת, חותכים רצועות בעובי של כ-1 ס"מ. את הרצועות מעבירים את מגש האפייה שהכנו מראש, ומסובבים כל רצועה סביב עצמה כמו בורג.
  • 9. אופים את המקלות כ-10-20 דקות עד שהם מתחילים להשחים. מצננים בטמפ' חדר לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully