קציצות קיפודים
אורלי פלאי מבשלת קציצות קיפודים אווריריות במיוחד לגדולים ולקטנים
קציצות בקר ואורז ברוטב עגבניות של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות
- שימו לב כי האורז נכנס לקציצות לא מבושל ומתבשל בסיר עטוף ברוטב.
- לקציצות:
- 500 גרם בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק-דק
- 6 כפות אורז
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף)
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2- 1/2 2 כוסות מרק או מים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל
- 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר עם יתר החומרים. חשוב לשים את התערובת בעזרת חום הידיים כדי להטמיע את הטעמים ולהגיע למרקם אחיד.
- 2. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר רחב.
- 3. יוצרים קציצות מתערובת הבשר והאורז ומניחים ברוטב החם. מוודאים שיש רוטב עד לחצי מגובה הקציצות ומוסיפים מים או מרק במידת הצורך. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים 10 דקות ללא כיסוי. מכסים ומבשלים 30 דקות בלי לפתוח את הסיר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה