מתכונים חמים

קציצות קיפודים

אורלי פלאי מבשלת קציצות קיפודים אווריריות במיוחד לגדולים ולקטנים

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטייו, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קציצות בקר ואורז ברוטב עגבניות של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • שימו לב כי האורז נכנס לקציצות לא מבושל ומתבשל בסיר עטוף ברוטב.
  • לקציצות:
  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק-דק
  • 6 כפות אורז
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2- 1/2 2 כוסות מרק או מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר עם יתר החומרים. חשוב לשים את התערובת בעזרת חום הידיים כדי להטמיע את הטעמים ולהגיע למרקם אחיד.
  • 2. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר רחב.
  • 3. יוצרים קציצות מתערובת הבשר והאורז ומניחים ברוטב החם. מוודאים שיש רוטב עד לחצי מגובה הקציצות ומוסיפים מים או מרק במידת הצורך. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים 10 דקות ללא כיסוי. מכסים ומבשלים 30 דקות בלי לפתוח את הסיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully