אחרי שנגמרים החגים, מתחלף השעון והערבים מתקצרים והופכים קרירים, מתחילים להריח את חנוכה. ואני לא מתכוונת לילדים שמתחילים לברר מתי החופשה הבאה, אלא לריחות הסופגניות, שצצות כמו פטריות אחרי הגשם. אם תשאלו אותנו, אצלנו בבית מעדיפים לביבות, מכל הצבעים וכל הטעמים.
את עונת הטיגונים נתחיל הפעם בלביבות ברוקולי ירוקות. הטריק הוא תוספת של גבינת קוטג' המתנהגת כאן כמו מוצרלה טרייה, נמתחת יפה ומכילה את כל הטעמים לתוכה.
לביבות ברוקולי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500ברוקולי טרי חלוט במים רותחים (או קפוא)
- 1גביעקוטג'
- 2ביצים
- 4כפותקמח
- 4כפותפירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית לטיגון רדוד
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לביבות ברוקולי - מתכון קל וטעים מאוד?
- 1קוצצים את הברוקולי החלוט בעזרת סכין או במעבד מזון בפולסים. חשוב שלא יהפוך לרסק.
- 2מערבבים את הברוקולי עם יתר החומרים.
- 3יוצרים לביבות בין כפות הידיים.
- 4מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ואוכלים עם סלט.
- לא יודעים איך לחלוט בורוקלי? פשוט הרתיחו סיר עם מים מומלחים קלות כמו לפסטה. הפרידו את ראש הברוקלי לתפרחות בגודל בינוני והכניסו למים הרותחים ל-2-3 דקות. מסננים ומקררים.
- אופן ההכנה של לביבות ברוקולי בתמונות:
קוצצים את הברוקולי החלוט/נמרוד סונדרס מערבבים עם שאר החומרים/נמרוד סונדרס יוצרים לביבות בין כפות הידיים/נמרוד סונדרס מטגנים במעט שמן זית/נמרוד סונדרס מוציאים לנייר סופג/נמרוד סונדרס