וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק רגל תימני של עזורה

העונה דורשת תבשיל מחמם שמתבשל שעות, רצוי כזה שמחזק את הגוף בתקופה שגם ככה מועדת לפורענות. אלרן שרפלר ממסעדת עזורה עם מתכון חורפי במיוחד למרק רגל וגרגרי חומוס

מרק רגל עזורה. דרור עינב
הסוד לחיזוק העצמות. מרק רגל וגרגירי חומוס של עזורה/דרור עינב

אחרי שאלרן שרפלר חלק איתנו את המתכון לקציצות עוף סתוויות בארטישוק ירושלמי ושומר, לימד את הסוד שלו לקובה חמו עיראקית ואיך להכין סיר מנחם של סופריטו טלה עם חצילים ותרד, הגיע הזמן לתבשיל האחרון.

את המתכון לתבשיל רגל וגרגירי חומוס, למד אלרן מאביו עזרא ז"ל, שכונה בפי כל "עזורה". בתקופה שבה עוד היה האב מבשל במסעדה בירושלים, היו מגיעים אליו בכל חורף מטופליו של רופא ירושלמי אחד, שהיה שולח אותם להתחזק בתבשיל המחמם, בטענה שהסחוס שברגל מחזק את עצמות הגוף. מאז, בכל חורף מכינים את התבשיל גם במסעדה בירושלים וגם בזו התל אביבית.

מרק רגל של עזורה

מתכון מאת: אלרן שרפלר, עזורה, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,שבע שעות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
מרק רגל עזורה. דרור עינב
מרק רגל עזורה

מצרכים למתכון

    • 6פרוסותבשר רגל , כל פרוסה כ-10 ס"מ (לבקש מהקצב שיהיו לבנות ונקיות)
    • 2כוסותגרגרי חומוס מושרים
    • 2ראשי שום מקולפים כתושים
    • 2כפותפפריקה מתוקה
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1כפיתפלפל שאטה
    • 2כפותכמון
    • 2כפותזרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה

איך מכינים מרק רגל של עזורה?

  • 1
    שמים את פרוסות הרגל בסיר עם מים (כפול מגובה הפרוסות) ומרתיחים במשך שעה. מוציאים את הקצף שנוצר בכל כמה דקות.
  • 2
    כשהמים נקיים, מוסיפים את כל השום הכתוש לתוך הסיר. מבשלים בערך 4 שעות על אש נמוכה עם מכסה.
  • 3
    במקביל, מבשלים את החומוס בסיר עם מים כחצי שעה, ומוציאים.
  • 4
    אחרי 4 שעות, כשהרגל כמעט מבושלת לגמרי, מוסיפים את התבלינים ואת החומוס ומבשלים כשעה עד שעתיים נוספות. אפשר גם להניח לסיר להתבשל על הפלטה כל הלילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully