פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק מולים ונקניק מעושן

      מרק מולים בציר עגבניות, ויין לבן עשיר בטעמים מעושנים. הכי חשוב לפני הבישול זה לבדוק את טריותן של הצדפות. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא לתת לכל אחת מכה קטנה על קרש החיתוך ולראות אם היא נסגרת בחזרה לאט לאט. אלו שלא נסגרות אין להשתמש בהן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ים יבשה: תבשיל מולים וצ'וריסוס מעושן של איתן ונונו ממסעדת החלוצים (דרור עינב)
      ים יבשה: תבשיל מולים וצ'וריסוס מעושן של איתן ונונו ממסעדת החלוצים (דרור עינב)

      מצרכים

      • 100 גרם נקניק מעושן חתוך לקוביות (צ'וריסו, קבנוס, פנצ'טה, בייקון)
      • 2 שיני שום
      • בצל לבן קצוץ
      • 2 גבעולי סלרי קצוצים
      • 2 גזרים קצוצים
      • 2 עלי דפנה
      • פלפל שחור טחון
      • 1 ק"ג עגבניות בשלות מקולפות
      • 200 מ"ל יין לבן (3/4 כוס)
      • 50 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
      • פפריקה אדומה מעושנת לפי הטעם
      • זר פטרוזיליה קצוץ
      • 250 מ"ל מים (כוס)
      • 250 גרם מולים
      • להגשה:
      • באגט פרוס

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר על להבה בינונית מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את קוביות הנקניק המעושן. מטגנים לאט על מנת לשחרר ממנו את השומן ואת טעמו.
      • 2. מוסיפים את בצל, הסלרי,הגזר, השום ועלי הדפנה ומאדים כ- 10 על להבה בינונית. מתבלים בפלפל שחור.
      • 3. מוסיפים את היין הלבן, העגבניות, והמים ומביאים לרתיחה.
      • מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה.
      • 4. כשהירקות התרככו, מוציאים את עלי הדפנה ומעבירים את למעבד מזון. טוחנים ומוסיפים בזמן הטחינה את שארית שמן הזית. אפשר להעביר את הנוזל במסננת.
      • 5. מחזירים את הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה. נוסיפים לקלחת המבעבעת את המולים ומשלים מכוסה כ- 5 דק עד שכל המולים נתפחים.
      • 6. הגשה: מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם פרוסת באגט קלויה משוחה בשמן זית.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -