פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פירושקי

      מתכון של קפה שרגא לפירושקי-כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א שאי אפשר להפסיק לאכול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פירושקי (יח
      פירושקי (יח"צ , קירה קצ'לי)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 קילו קמח רגיל
      • 2 כפות שמרים
      • 2 כפות סוכר
      • 1 כף מלח
      • 1/2 כוס שמן
      • 2 כוסות מים (אם צריך להוסיף עוד קצת)
      • למילוי:
      • 2 בצלים
      • 6 תפוחי אדמה
      • מלח, פלפל
      • חופן שמיר
      • שמן עמוק לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את השמן ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק.
      • 2. מעבירים לקערה נקייה, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
      • 3. הכנת המילוי: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
      • 4. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד ריכוך.
      • 5. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, חופן שמיר קצוץ ואת הבצל מטוגן. מקררים לטמפרטורת החדר.
      • 6. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר, קורצים עיגולים עם קורצן או כוס, לפי הגודל שרוצים (קוטר של 7 ס"מ זה אידאלי), שמים כף מילוי וסוגרים, מהדקים היטב.
      • 7. מטגנים בשמן חצי עמוק משני צדדים ומוציאים לנייר סופג.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -