פירושקי

מתכון של קפה שרגא לפירושקי-כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א שאי אפשר להפסיק לאכול

מתכון מאת: מערכת וואלה!
    פירושקי(צילום: קירה קצ'לי)

    מצרכים

    • לבצק:
    • 1 קילו קמח רגיל
    • 2 כפות שמרים
    • 2 כפות סוכר
    • 1 כף מלח
    • 1/2 כוס שמן
    • 2 כוסות מים (אם צריך להוסיף עוד קצת)
    • למילוי:
    • 2 בצלים
    • 6 תפוחי אדמה
    • מלח, פלפל
    • חופן שמיר
    • שמן עמוק לטיגון

    אופן ההכנה

    • 1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את השמן ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק.
    • 2. מעבירים לקערה נקייה, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
    • 3. הכנת המילוי: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
    • 4. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד ריכוך.
    • 5. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, חופן שמיר קצוץ ואת הבצל מטוגן. מקררים לטמפרטורת החדר.
    • 6. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר, קורצים עיגולים עם קורצן או כוס, לפי הגודל שרוצים (קוטר של 7 ס"מ זה אידאלי), שמים כף מילוי וסוגרים, מהדקים היטב.
    • 7. מטגנים בשמן חצי עמוק משני צדדים ומוציאים לנייר סופג.

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    +
    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully