מרק דלורית וכרובית צלויות
מרק פשוט וקל בשלושה שלבים - תחילה צולים את הלדעת עם הכרובית והבצל בתנור להעמקת טעמים, מבשלים במים ותבלינים ובסוף טוחנים את הכל לקרם טעים ומענג. מתכון מתוך הספר של ד"ר הגר שפר, פשוט לאכול בריא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1בצל סגול חתוך לרבעים
- ½כרובית מחולקת לפרחים
- 2כפותדלורית או דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
- 2-3כפותשמן זית
- 1ליטרמים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק דלורית וכרובית צלויות?
- 1מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 2מברישים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות עד שהירקות מוכנים.
- 3מכניסים ליטר מים ואת הירקות האפויים לסיר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל גרוסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- 4טוחנים במעבד מזון ידני ומקבלים 4 מנות של מרק טעים וסמיך.