נושאים חמים

פבלובה תותים

אפשר להכין אותה בקלות בגרסת פרווה, נוח להכין אותה מראש, היא פוטוגנית וטעמה מושלם. רות אופק מכינה עוגת פבלובה שאפשר לחתוך מבלי שתתפרק

פבלובה של רות אופק (דרור עינב)
פבלובה של רות אופק (דרור עינב)

מצרכים

  • למרנג:
  • 3 חלבונים גדולים (כ- 100 גר')
  • כוס (200 גר') סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • לקישוט:
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • תותים ופירות יער
  • סירופ דובדבני אמרנה מוכן או סירופ ביתי מתותים טריים טחונים עם מעט סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר שמים את החלבונים והסוכר ומניחים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים שעומד על אש קטנה (באן מרי). בעזרת לקקן או כף מערבבים מדי פעם את החלבונים עם הסוכר עד שהתערובת חמימה למגע ולא מרגישים בתוכה את גרגרי הסוכר.
  • 2. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במשך כ- 5-7 דקות עד שמתקבל קצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים כפית של תמצית וניל להעשרת הטעמים.
  • 3. משרטטים על נייר אפיה עיגול בעזרת תבנית בקוטר 24 ס"מ ועיגול פנימי בעזרת קערית, כך שנוצר חישוק בעובי 4 ס"מ. מניחים את נייר האפייה על גבי תבנית אפיה, מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים לפי השרטוט (מצורפת תמונה). אפשר גם בעזרת כף רק רצוי להפוך את הנייר כדי שהצבע לא יבוא במגע עם המרנג.
  • 4. מיישרים את הפבלובה בעזרת כף ובחלק העליון יוצרים מעין שקע או תעלה אליה ניצוק בהמשך את הקצפת.
  • 5. אופים את חישוקי המרנג כ- 3 שעות בחום של 100 מעלות עד שהיא יבשה. מי שאוהב שהפבלובה שלו רכה במרכז יכול לאפות שעתיים.
  • 6. לפני ההגשה מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. יוצקים את השמנת בתלוליות על המרנג ומקשטים בחצאי תותים ובכל פרי שרוצים. אפשר להוסיף מעט סירופ דובדבני אמרנה או סירופ תותים ביתי.
  • אחסון:
  • את המרנג אפשר לאחסן במקום מוצל וקריר כשהוא ארוז היטב אפילו עד חודש. את הקצפת והפירות כמובן מוסיפים לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת