מתכונים חמים

מרק עגבניות עם פתיתים

מרק עגבניות פשוט וקל להכנה שמשתדך בקלות לפסטה, פתיתים ואפילו טוסט גבינה צהובה. אין ילד שיכול לעמוד בפני מרק שכזה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק עגבניות עם פתיתים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 2 כפות שמן זית או חמאה
  • 1 גזר מגורר או קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית עלי תימין או תערובת עשבי תיבול יבשים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4-5 עגבניות קלופות וקצוצות או פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3-4 כוסות מרק או מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פתיתים
  • להגשה:
  • טוסט עם גבינה צהובה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים גזר, סלרי ובצל כ-3 דקות עד לריכוך קל. מוסיפים תימין ושום ומאדים עוד חצי דקה עד שעולה ריח נעים.
  • 2. מוסיפים את העגבניות ומאדים יחד עד שהן מאבדות נוזלים. מוסיפים גם רסק ו-2 כוסות מרק או מים, מתבלים, מכסים ומבשלים 15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • 3. טוחנים בעזרת מוט ריסוק, בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מרק או מים עד שהמרק מעט דליל.
  • 4. מוסיפים את הפתיתים, מכסים ומבשלים יחד 10 דקות או עד שהם רכים.
  • 5. מגישים עם זילוף שמן זית, מעט פטרוזיליה וטוסט.
  • הערה: אם לא אוכלים מיד את המרק הפתיתים ימשיכו לספוג נוזלים ולהסמיך את המרק. מה עושים? מוסיפים מרק או מים לדילול עד לקבלת המרקם הרצוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully