מתכונים חמים

מרק עגבניות עם פתיתים

מרק עגבניות עשיר, פשוט וקל להכנה עם תוספת מפנקת של פתיתים. לצד טוסט גבינה צהובה הוא הופך בקלות לארוחת ערב מושקעת ומשביע שגם הילדים יטרפו בהנאה גדולה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 10 דקות עבודה

  • 40 דקות סה"כ

  • קלי קלות

  • 4 סועדים

מרק עגבניות עם פתיתים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למרק עגבניות עם פתיתים:

    • 2 כפותשמן זית
    • 1 גזר מגורר או קצוץ
    • 1 גבעול סלרי עלים קצוץ
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 כפיתטימין יבש או תערובת עשבי תיבול יבשים
    • 3 שיני שום כתושות
    • 400 גרםשימורי עגבניות קצוצות או מרוסקות ( או 4-5 עגבניות קלופות וקצוצות)
    • 1 כףרסק עגבניות
    • 3-4 כוסותמים (או מרק צח)
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • ½ כוספתיתים
  • להגשה (לא חובה):

    • לחם טוסט עם גבינה צהובה
    • מעטפטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עגבניות עם פתיתים?

  • 1מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים גזר, סלרי ובצל כ-3 דקות עד לריכוך קל. מוסיפים טימין ושום ומאדים עוד חצי דקה עד שעולה ריח נעים.
  • 2מוסיפים את העגבניות ומאדים יחד עד שהן מאבדות נוזלים. מוסיפים גם רסק ו-2 כוסות מרק או מים, מתבלים, מכסים ומבשלים 15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • 3טוחנים בעזרת מוט ריסוק, בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מרק או מים עד שהמרק מעט דליל.
  • 4מוסיפים את הפתיתים, מכסים ומבשלים יחד 10 דקות או עד שהם רכים.
  • 5מגישים עם זילוף שמן זית, מעט פטרוזיליה וטוסט.
  • 5הערה: אם לא אוכלים מיד את המרק הפתיתים ימשיכו לספוג נוזלים ולהסמיך את המרק. מה עושים? מוסיפים מים לדילול עד לקבלת המרקם הרצוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully