אורז עם תרד וחומוס
תבשיל צמחוני של אורז עם תרד, גרגרי חומוס ושורש כורכום טרי, שנאכל בהנאה עם יוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4-6 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות גס
- 1 כפית כורכום טרי מגורר (או חצי כפית טחון)
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 1 כוסות אורז
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים מראש ומבושלים עד לריכוך
- 2 כוסות עלי תרד קצוצים גס ללא גבעולים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 3 כוסות מרק או מים רותחים
- להגשה:
- יוגורט
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום, הכורכום והכמון ומערבבים דקה-שתיים עד שעולה ריח נעים.
- 2. מוסיפים את האורז ומערבבים יחד עד שהוא נצבע בצבעי התבלינים והגרגרים מאבדים את שקיפותם.
- 3. מכניסים פנימה את החומוס מהבושל וחצי מכמות התרד. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- 4. מוסיפים לסיר את יתרת התרד, מערבבים ומשאירים את הסיר סגור לרבע שעה נוספת להשלמת הבישול על אדים.
- 5. מגישים עם יוגורט או סלסת עגבניות טריה.