אורז עם תרד וחומוס

תבשיל צמחוני של אורז עם תרד, גרגרי חומוס ושורש כורכום טרי, שנאכל בהנאה עם יוגורט

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
אורז עם חומוס, כורכום ותרד(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 4-6 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כפית כורכום טרי מגורר (או חצי כפית טחון)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 1 כוסות אורז
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים מראש ומבושלים עד לריכוך
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים גס ללא גבעולים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 3 כוסות מרק או מים רותחים
  • להגשה:
  • יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום, הכורכום והכמון ומערבבים דקה-שתיים עד שעולה ריח נעים.
  • 2. מוסיפים את האורז ומערבבים יחד עד שהוא נצבע בצבעי התבלינים והגרגרים מאבדים את שקיפותם.
  • 3. מכניסים פנימה את החומוס מהבושל וחצי מכמות התרד. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  • 4. מוסיפים לסיר את יתרת התרד, מערבבים ומשאירים את הסיר סגור לרבע שעה נוספת להשלמת הבישול על אדים.
  • 5. מגישים עם יוגורט או סלסת עגבניות טריה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully