בהרבה מתכוני עופיונים תמצאו אותם לרוב ממולאים, אבל ברגע שתכירו את המנה הזו, תבינו שלא תמיד חייבים מילוי, הם פשוט טעימים ועסיסיים בזכות עצמם כמו במתכון של רותם ליברזון מתוך ספרה "מטבח פרסי".
במתכון שלה הם תחילה שורים במשרה של מי זעפרן ועשבי תיבול ואז נצלים. אם אתם אוהבים עוף בגריל, זו המנה בשבילכם. העופות הצלויים מעלים ניחוחות של זעפרן וצבעם הופך לאדמדם-שחום יפהפה.
הזעפרן הוא אמנם תבלין שיצא לו שם יוקרתי בגלל מחירו, אבל האמת היא שבכל פעם צריך ממנו רק כמות קטנה מאוד, לכן מראש לא מומלץ לקנות ממנו הרבה ואם תשמרו עליו סגור היטב במקום חשוך ויבש הוא יחזיק לכם מעמד זמן רב.
על מנת למצות את טעמו של הזעפרן מכינים תחילה מי זעפרן. מי הזעפרן משתלבים במאכלים פרסיים רבים, למשל אורז מתוק, פשטידת אורז עם קטניות או אורז עם גזר, צימוקים וקימל. מכינים אותם באותו הרגע ובכמות קטנה בכל פעם כשצריך. כך הטעם והצבע של הזעפרן במיטבם. תוספת הסוכר אינה חובה, אבל הוא עוזר לקרמול (כמו במנת התהדיג). לכן אל תוותרו עליו עבור מנות שייהנו מתוספת עדינה של גוון ושל מתיקות.
עופיונים צלויים בזעפרן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-250 מ"ל מי זעפרן:
- 5חוטי זעפרן
- ¼כפיתסוכר
- 4כפותמים רותחים
לעופיונים בזעפרן ועשבי תיבול:
- 3עופיונים
- 1בצל
- ⅓כוספטרוזיליה קצוצה דק
- ⅓כוסעלי נענע קצוצים דק
- ⅓כוסכוסברה קצוצה דק
- 2שיני שום כתושות
- 1פלפל חריף ירוק קצוץ דק
- 1כפיתסומאק
- 4כפותמי זעפרן
- 4כפותשמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
לסיום:
- לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עופיונים צלויים בזעפרן?
- 1הכנת מי הזעפרן: במכתש מניחים את חוטי הזעפרן והסוכר וכותשים בעזרת העלי לאבקה. מעבירים לכוס. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 15 דקות, עד לקבלת נוזל בצבע כתום עז.
- 2הכנת העופיונים: מגררים את הבצל בפומפייה או במעבד מזון ומניחים בקערה עם הנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שום, פלפל חריף, סומאק, מי זעפרן ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים למשחה אחידה.
- 3מעסים את העופיונים בתערובת, מבחוץ ומבפנים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות, ואם אפשר למשך הלילה.
- 4מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את העופיונים בתבנית כשצד החזה פונה כלפי מעלה וצולים בתנור במשך 15 דקות. הופכים לצד השני וצולים במשך 15 דקות נוספות.
- 5הופכים שוב את העופיונים כך שצד החזה פונה כלפי מעלה וצולים במשך 15 דקות אחרונות. סוחטים מעל לימון או ליים ומגישים מיד.