מתכונים חמים

עופיונים צלויים בזעפרן

מתכון מתוך ספר הבישול "מטבח פרסי" של הבשלנית והבלוגרית רותם ליברזון. אם אתם אוהבים עוף בגריל, זו המנה בשבילכם

מתכון מאת: רותם ליברזון, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוף בזעפרן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל–6 מנות
  • 1 בצל
  • ⅓ כוס כוסברה קצוצה דק
  • ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • ⅓ כוס נענע קצוצה דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 כפית סומאק
  • 4 כפות מי זעפרן
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 עופיונים נקיים
  • להגשה
  • לימון או ליים
  • ל–¼ ליטר מי זעפרן:
  • 5 חוטי זעפרן
  • ¼ כפית סוכר
  • 4 כפות מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • הכנת מי הזעפרן:
  • 1. במכתש מניחים את חוטי הזעפרן והסוכר וכותשים בעזרת העלי לאבקה. מעבירים לכוס.
  • 2. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 15 דקות, עד לקבלת נוזל בצבע כתום עז.
  • הכנת העופיונים:
  • 1. מגררים את הבצל בפומפייה או במעבד מזון.
  • 2. בקערה מניחים את הבצל עם הנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שום, פלפל חריף, סומאק, מי זעפרן ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים למשחה אחידה.
  • 3. מעסים את העופיונים בתערובת, מבחוץ ומבפנים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות, ואם אפשר למשך הלילה.
  • 4. מחממים תנור ל–200 מעלות. מניחים את העופיונים בתבנית כשצד החזה פונה כלפי מעלה וצולים בתנור במשך 15 דקות. הופכים לצד השני וצולים במשך 15 דקות נוספות.
  • 5. הופכים שוב את העופיונים כך שצד החזה פונה כלפי מעלה וצולים במשך 15 דקות אחרונות. סוחטים מעל לימון או ליים ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully