מרק רגל עם במיה
מתכון של הבשלנית שושי יעקב למרק רגל תימני עם במיה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות שמן
- 1 ק"ג בשר כתף (מס' 5) חתוך לקוביות
- 2-3 פרוסות עצמות
- 2-3 עגבניות
- 1 בצל
- ומלח פלפל שחור
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות חוויאג'
- מעט עלי נענע
- 2 כוסות במיה קפואה (או טריה ונקיה בעונה)
- 2 תפוחי אדמה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 צרור כוסברה
אופן ההכנה
- 1. בסיר מספיק רחב מחממים את השמן ומשחימים את העצמות. מוסיפים את הבשר ומערבבים.
- 2. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף שנוצר אחרי הרתיחה ומנמיכים את האש.
- 3. במקביל טוחנים יחד את העגבניות עם הבצל.
- מתבלים את העגבניות והבצל המרוסקים בחוואיג', מלח ופלפל שחור, מוסיפים את רסק העגבניות והשום הכתוש ומערבבים.
- 4. מוסיפים לסיר עם הבשר את תערובת העגבניות המתובלת, תפוחי האדמה, הבמיה ועשבי התיבול. מבשלים על אש קטנה, מכוסה חלקית, תוך בעבוע קל כשעה וחצי.