מתכונים חמים

בלי גלוטן - דוסה הודית

שירה עזרא קיסוס מכינה את הפנקייק של ההודים. הבונוס - הוא בלי גלוטן

מתכון מאת: שירה עזרא קיסוס, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דוסה הודית

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 10 דוסות
  • 1 כוס קמח חומוס (לא קלוי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כוס מים (או לפי הצורך)
  • מעט שמן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לתוך מעבד מזון את הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום וטוחנים למשחה.
  • 2. בקערה מערבבים את קמח החומוס, המלח והכורכום.
  • 3. מוסיפים מעט מים לקמח החומוס, בכל פעם קצת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה במרקם דליל יחסית כמו של פנקייק.
  • 4. מוסיפים לתוך הבלילה את המשחה שטחנו ומערבבים.
  • 5. מחממים מחבת שטוחה (עדיף נון-סטיק) בחום בינוני (לא חם מדי) ובעזרת מצקת לוקחים מהבלילה שופכים למרכז ומורחים לצורת עיגול דק.
  • 6. מטפטפים מעט שמן לקצוות ולאחר שהקצוות נפרדים מהמחבת מוציאים. אם הדוסה הראשונה יוצאת עבה מידי מדללים את הבלילה עם מעט מים.
  • 7. ממלאים בכל מילוי שתחפצו כמו בירקות מוקפצים שבתמונה.
  • טיפ: מומלץ לקרר את המחבת בכל פעם לפני שמכינים קרפ חדש כדי שנוכל למרוח את הבלילה לעובי הרצוי. על מנת לקרר את המחבת מניחים אותה על גבי סמרטוט לח.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully