מתכונים חמים

בלי גלוטן - דוסה הודית

שירה עזרא קיסוס מכינה את הפנקייק של ההודים. הבונוס - הוא בלי גלוטן

מתכון מאת: שירה עזרא קיסוס ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דוסה הודית

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 10 דוסות
  • 1 כוס קמח חומוס (לא קלוי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כוס מים (או לפי הצורך)
  • מעט שמן

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לתוך מעבד מזון את הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום וטוחנים למשחה.
  • 2. בקערה מערבבים את קמח החומוס, המלח והכורכום.
  • 3. מוסיפים מעט מים לקמח החומוס, בכל פעם קצת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה במרקם דליל יחסית כמו של פנקייק.
  • 4. מוסיפים לתוך הבלילה את המשחה שטחנו ומערבבים.
  • 5. מחממים מחבת שטוחה (עדיף נון-סטיק) בחום בינוני (לא חם מדי) ובעזרת מצקת לוקחים מהבלילה שופכים למרכז ומורחים לצורת עיגול דק.
  • 6. מטפטפים מעט שמן לקצוות ולאחר שהקצוות נפרדים מהמחבת מוציאים. אם הדוסה הראשונה יוצאת עבה מידי מדללים את הבלילה עם מעט מים.
  • 7. ממלאים בכל מילוי שתחפצו כמו בירקות מוקפצים שבתמונה.
  • טיפ: מומלץ לקרר את המחבת בכל פעם לפני שמכינים קרפ חדש כדי שנוכל למרוח את הבלילה לעובי הרצוי. על מנת לקרר את המחבת מניחים אותה על גבי סמרטוט לח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully