וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה כנאפה מלוח עם גבינת עיזים

השף אוהד קורי מקפה לואיז מגיש לחג מאפה כנאפה מרגש עם גבינת עזים מסורתית ומוסיף לו טוויסט מודרני - מאצ'ה יפנית

מתכון מאת: אוהד קורי, מערכת וואלה

קדאיף מלוח עם מאצ'ה. דרור עינב
קדאיף מלוח עם מאצ'ה

מצרכים למתכון

  • תבנית פיירקס או 4-6 כלים אישיים חסינים לחום
  • 1/2 ק"ג שערות קדאיף (ניתן לקנות במשקל בחניות התבלינים ובמעדניות)
  • 3 -4 כפות חמאת ג'י עיזים או בקר מומסות (המוצר מגיע מוצק ויש לחממו מעט לפני תחילת עבודה)
  • 1 כף מחוקה של אבקת מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
  • 1 כפית זרעי צ'יה
  • 1 כפית שומשום
  • 300 גרם גבינת עיזים מלוחה מגוררת
  • חופן קטן זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 עגבנייה טרייה פרוסה לעיגולים שלמים ודקים
  • חופן עלי תרד או מנגולד חלוטים וקצוצים גס
  • כף שמן זית
  • חופן פרמזן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ובינתיים מניחים בקערה את שערות הקדאיף ומפרידים מעט בעזרת האצבעות.
  • 2. מוסיפים לשערות הקדאיף המופרדות את חמאת הג'י המומסת, אבקת המאצ'ה, זרעי הצ'יה והשומשום ומערבבים בעזרת הידיים כך שכל השערות יצופו היטב.
  • 3. מניחים כמחצית מכמות השערות כשכבה ראשונה בתחתית תבנית מרופדת נייר אפיה, בערך בגובה 1 ס"מ.
  • 4. מפזרים מעל שערות הקדאיף את הגבינה המגוררת, פרוסות העגבנייה, עלי התרד וזיתי הקלמטה בצורה אחידה.
  • 5. מכסים את המילוי במחצית השניה של שערות הקדאיף המתובלות, מהדקים בעדינות, מפזרים מעל פרמזן ומזלפים מעט שמן זית.
  • 6. מכניסים את המאפה לתנור ל-20 דקות או עד שמאפה הכנאפה משחים מעט ומקבל מעטה קריספי.
  • 7. מוציאים, ממתינים מספר דקות ורק אז חותעים ומגישים. מומלץ להגיש עם יוגורט מעל ופלפל חריף קצוץ או עם ביצת עין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully