מאפה כנאפה מלוח עם גבינת עיזים
השף אוהד קורי מקפה לואיז מגיש לחג מאפה כנאפה מרגש עם גבינת עזים מסורתית ומוסיף לו טוויסט מודרני - מאצ'ה יפנית
מצרכים
- תבנית פיירקס או 4-6 כלים אישיים חסינים לחום
- 1/2 ק"ג שערות קדאיף (ניתן לקנות במשקל בחניות התבלינים ובמעדניות)
- 3 -4 כפות חמאת ג'י עיזים או בקר מומסות (המוצר מגיע מוצק ויש לחממו מעט לפני תחילת עבודה)
- 1 כף מחוקה של אבקת מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
- 1 כפית זרעי צ'יה
- 1 כפית שומשום
- 300 גרם גבינת עיזים מלוחה מגוררת
- חופן קטן זיתי קלמטה מגולענים
- 1 עגבנייה טרייה פרוסה לעיגולים שלמים ודקים
- חופן עלי תרד או מנגולד חלוטים וקצוצים גס
- כף שמן זית
- חופן פרמזן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ובינתיים מניחים בקערה את שערות הקדאיף ומפרידים מעט בעזרת האצבעות.
- 2. מוסיפים לשערות הקדאיף המופרדות את חמאת הג'י המומסת, אבקת המאצ'ה, זרעי הצ'יה והשומשום ומערבבים בעזרת הידיים כך שכל השערות יצופו היטב.
- 3. מניחים כמחצית מכמות השערות כשכבה ראשונה בתחתית תבנית מרופדת נייר אפיה, בערך בגובה 1 ס"מ.
- 4. מפזרים מעל שערות הקדאיף את הגבינה המגוררת, פרוסות העגבנייה, עלי התרד וזיתי הקלמטה בצורה אחידה.
- 5. מכסים את המילוי במחצית השניה של שערות הקדאיף המתובלות, מהדקים בעדינות, מפזרים מעל פרמזן ומזלפים מעט שמן זית.
- 6. מכניסים את המאפה לתנור ל-20 דקות או עד שמאפה הכנאפה משחים מעט ומקבל מעטה קריספי.
- 7. מוציאים, ממתינים מספר דקות ורק אז חותעים ומגישים. מומלץ להגיש עם יוגורט מעל ופלפל חריף קצוץ או עם ביצת עין.