שניצל בציפוי לא שגרתי
השף יוסי שטרית עם המתכון שלו לשניצל המושלם. במקום פירורי לחם הוא משתמש בפירורי הפנקו הגסים יותר ומתבל אותם בתערובת תבלינים שהוא מכין בעצמו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 4 סועדים
- 8 יח' חזה עוף שגדל לא אנטיביוטיקה מחולק לשניצלים
- 3 ביצים טרופות + 2 כפיות מלח
- 1 כוס קמח
- שמן לטיגון
- לציפוי:
- 1/2 1 כוסות פנקו
- 3 פלפלים יבשים (לא חריפים) ללא הגרעינים חתוכים לקוביות
- 1/2 כפית אבקת שום
- 3 כפות שבבי בצל מיובש
- 1/2 כפית אבקת שום
- 3 כפות פטרוזיליה יבשה
- 1 כף פפריקה אדומה
- לסלט:
- 5 עגבניות אדומות מקולפות חתוכות לקוביות גסות
- 1 בצל סגול פרוס
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
- שמן זית
- מלח
- כף רכז רימונים
אופן ההכנה
- 1.מכינים את הציפוי: טוחנים חצי מכמות הפנקו עם הפלפלים המיובשים ואבקת השום. מוסיפים את מחצית הפנקו הנוספת, שבבי הבצל, הפטרוזיליה המיובשת והפפריקה ומערבבים.
- 2.מסדרים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים מתובלות במלח ואחת עם הפנקו המתובל.
- 3. טובלים את חזות העוף בקמח, לאחר מכן בבליה של הביצים ולבסוף מצפים בתערובת המתובלת.
- 4. מטגנים במחבת עם שמן חם.
- 5.הסלט: מערבבים את שאר העגבניות הקלופות והחתוכות עם שאר מרכיבי הסלט ומגישים לצד השניצלים החמים.
- שתף