מתכונים חמים

חלת שושנים מסורתית

אין ראש השנה בלי חלה חגיגית ומפוארת. כך תכינו חלות שיגרמו לכל האורחים להלל אתכם

מתכון מאת: סער מור, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: רן צימט

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 2 חלות
  • 400 גרם קמח לחם
  • 100 גרם קמח כוסמין
  • 300 גרם (1/4 1 כוסות) מים
  • 30 גרם (1/2 1 כפות) סילאן+ 35 גרם (1/2 1 כפות) דבש (ניתן לשים רק 65 דבש או רק 65 סילאן)
  • 35 גרם (בערך 2 כפות) שמן זית
  • 11 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח
  • 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
  • לאפייה:
  • ביצה טרופה עם מעט דבש או סילאן
  • שומשום ו/או פרג
  • אחרי האפייה:
  • 1 כף סילאן/דבש
  • 1 כף מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מוזגים את המים, הסילאן, הדבש ושמן הזית לקערת המיקסר.
  • 2. מערבבים לחוד את קמח הלחם וקמח הכוסמין, מפוררים לתוכם את השמרים ורק אז מוסיפים לקערת המיקסר. לשים עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות נמוכה (1).
  • 3. מוסיפים את המלח ומגבירים מהירות (2) ל- 5 דקות נוספות. בודקים אם נוצר 'חלון גלוטן'- לוקחים חתיכת בצק ומותחים אותה עד שנוצרת שכבה דקה ושקופה של בצק שניתן לראות דרכה, מבלי שהיא נקרעת. אם יש צורך ממשיכים ללוש כ-2 דקות נוספות.
  • 4. מכדררים את הבצק, מחזירים לקערת הלישה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה.
  • 5. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח שקומח בשכבה עדינה מאוד של קמח, מחלקים ל- 2 יחידות, יוצרים מכל אחת כדור ונותנים להן לנוח מספר דקות על המשטח כשהן מכוסות.
  • 6. מרדדים כל כדור למלבן בעובי של 0.5- 1 ס"מ. ומכסים שוב למנוחה קצרה של 10 דקות.
  • 7. קורצים עיגולים במספר שונה של קוטרים (רק להקפיד לא מתחת לקוטר של 5 ס"מ), אוספים את השאריות ומגלגלים ל-3-5 לרצועות דקות.
  • 8.מתחילים לעצב את צורת השושנה (ראה וידיאו): לוקחים את אחד העיגולים הקטנים ומגלגלים לעלה הכותרת הראשון והמרכזי, מוסיפים עיגול קטן נוסף שחצי עוטף, חצי ממשיך אותו וממשיכים כך עם שאר העלים כעלי כותרת. את העיגולים הגדולים מומלץ לחתוך לחצאים ולסדר כעלי הכותרת החיצוניים. במרכז תבנית עגולה וע"ג נייר אפיה מסדרים רצועה אחת למעגל סגור לתוכו מכניסים את השושנה. את שאר הרצועות חותכים ומכניסים מתחת לעלי הכותרת כדי ליצור נפח ותחושב תלת ממד.
  • 9. מברישים את עליי הכותרת במעט ביצה, (לנקות את המברשת על שוליי הקערה על מנת למנוע נזילת עודפים של ביצה). ניתן לפזר שומשום ופרג על עלי הכותרת לסירוגין.
  • 10. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 11. מחממים תנור ל- 200 מעלות, מניחים תבנית מים רותחים בתחתית ומכניסים את החלות. לאחר 5 דקות מוציאים את התבנית עם המים וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות.
  • 12. מורידים ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות. החלה מוכנה כאשר החיבורים בין עליי הכותרת מקבלים גוון זהוב והתחתית כולה זהובה- שחומה. במידה ומשחים מהר מידי ניתן הוריד את החום ל- 170 מעלות.
  • 13. מערבבים את הדבש עם המים הרותחים ומיד עם ההוצאה מהתנור מברישים בו את החלה.
  • 14. מצננים על גבי רשת אפייה וכשהחלה מצטננת במעט מסירים את נייר האפיה וממשיכים לקרר על גבי הרשת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully