מתכונים חמים

סלמון אלג'יראי של אבי לוי

הדג המוכר והאהוב מקבל טעמים אחרים לחלוטין בגרסה הזו. המאסטר שף אבי לוי מציג: דג הסלמון כפי שטרם הכרתם

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלמון ברוטב אלג'יראי חריף

מחשבון המרות

מצרכים

  • מתכון ל 4 מנות
  • לרוטב:
  • 8 כפות שמן קנולה
  • 6 שיני שום חצויות
  • 1 לימון טרי קלוף וחתוך לפרוסות
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים לחצאים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הצורך
  • 1 כפית שאטה גרוס
  • 5 עגבניות אדומות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • לדגים:
  • 600 גרם סלמון טרי מחולק ל-4 מנות (כל מנה 150 גרם)
  • 1 לימון סחוט
  • מעט מלח גס לפיזור מעל הדגים
  • להגשה:
  • פילטים של לימון חתוכים לקוביות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה מחממים את השמן ומתחילים בטיגון קצרצר של שיני השום החצויות עד להזהבה. מוסיפים את פלחי הלימון, הפלפל החריף, התבלינים ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים פנימה גם את הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ- 25 דקות.
  • 3. בינתיים מפזרים מעל נתחי הסלמון מעט מלח גס, סוחטים לימון ומשרים את נתחי הדג הטרי כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים את נתחי הסלמון אל הרוטב וממשיכים לבשל עם מכסה סגור 18 דקות נוספות ולא יותר.
  • 5. מגישים עם פילטים של לימון טרי מעל וחלה טרייה או לחם לבן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully