- 1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והחוויאג' ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את השמן, הביצה ו-3/4 כוס מים ולשים כ- 7-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, אך לא דביק מידי. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
- 4. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-30 חתיכות שוות. משטחים עם הידיים כל חתיכה למלבן, מגלגלים לגליל באורך 30 ס"מ, מסובבים מסביב לכף היד וסוגרים את הקצוות היטב. עם שורש כף היד מגלגלים שוב את נקודת החיבור, עד שלא רואים את סימן הסגירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
- 5. מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים עוד 30- 60 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. בקערית מערבבים יחד את חומרי הזיגוג ומברישים את הכעכים. מכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות או עד שהכעכים משחימים.
-
- 7. לאחר שמוציאים את העוגיות מהתנור, מכסים ישר במגבת ומצננים עם המגבת עליהם.
-
- 8. ניתן לערבב טחינה גולמית עם סילאן ולהגיש ליד עם תה חזק.