וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מסוג קעקע עיראקיות

אין עיראקי שלא נזכר בגעגוע בטעמן של עוגיות הקעקע של סבתא. חן מזרחי מציגה את הסוד לעוגיות הכעכים בעלות המתיקות עדינה. רמז: הסוד הוא בתערובת התבלינים

מתכון מאת: רונית אבידן- שיינפלד, עץ הזית

עוגיות קעק (קעקע) עיראקיות. אלון מסיקה,
עוגיות קעק (קעקע) עיראקיות/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: כ-30 עוגיות
  • מצרכים:
  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף גדושה חוויאג' לאפייה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 3/4 עד 1 כוס מים (לפי ספיגת הבצק)
  • לזיגוג:
  • ביצה
  • מעט מלח
  • מעט מים
  • 1 כפית סילאן
  • להגשה:
  • טחינה גולמית עם סילאן
  • *חוויאג' לאפייה של חן (למי שרוצה לטחון לבד במטחנת תבלינים):
  • 2 כפות זרעי שומר
  • 2 תרמילים של הל - רק הגרעינים השחורים שבתרמיל
  • מעט זרעי קימל
  • קמצוץ של כורכום, בשביל הצבע

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והחוויאג' ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את השמן, הביצה ו-3/4 כוס מים ולשים כ- 7-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, אך לא דביק מידי. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 4. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-30 חתיכות שוות. משטחים עם הידיים כל חתיכה למלבן, מגלגלים לגליל באורך 30 ס"מ, מסובבים מסביב לכף היד וסוגרים את הקצוות היטב. עם שורש כף היד מגלגלים שוב את נקודת החיבור, עד שלא רואים את סימן הסגירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 5. מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים עוד 30- 60 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. בקערית מערבבים יחד את חומרי הזיגוג ומברישים את הכעכים. מכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות או עד שהכעכים משחימים.
  • 7. לאחר שמוציאים את העוגיות מהתנור, מכסים ישר במגבת ומצננים עם המגבת עליהם.
  • 8. ניתן לערבב טחינה גולמית עם סילאן ולהגיש ליד עם תה חזק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully