עוגיות כעכ במי ורדים

החברות המושלמות של כל כוס תה. רק לאפות, לטבול ולהתענג מכל ביס

מתכון מאת: רוברט קלוגר, מערכת וואלה!
עוגיות כעכ טוניסאיות של רוברט קלוגר. דרור עינב
עוגיות כעכ טוניסאיות של רוברט קלוגר

מצרכים

  • ל-30 יחידות
  • 4 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 750 גרם (1/3 5 כוסות) קמח לבן
  • 300 גרם (3 כוסות) קמח שקדים
  • 50 גרם (2 כפות גדושות) דבש
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 30 מ"ל (2 כפות) מי ורדים
  • 3 כפות אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים כ-10 דקות עד לקבלת קצף לבן, יציב ומבריק.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את שאר המרכיבים ולתוכם מקפלים בעזרת מרית (לקקן) את הקצף עד לקבלת בצק.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. מחלקים את הבצק לכמה חתיכות ומגלגלים כל חתיכה לצורת נקניק ארוך ודק ממנו יוצרים כעכים עגולים בגודל עוגיה. ניתן גם לחלק את הבצק ל-30 כדורונים וליצור מכל אחד 'נחש' דק ואותו ולסגור בקצה.
  • 6. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה במרווחים ואופים כ-15 דקות רק עד הזהבה קלה. העוגיות צריכות להישאר בהירות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully