- 1. .מכינים את המרמלדה: קולפים את החבושים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
- 2. מכניסים את קוביות החבושים לסיר עם הסוכר, מיץ הלימון והמים. מביאים לרתיחה על אש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כשעה עד שכמות הנוזלים מצטמצמת והחבשוים מקבלים צבע אדום- בורדו. חשוב לוודא שהסוכר לא נדבר לדפנות הסיר.
- 3. מצננים כשעה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מעבירים לתבנית, מקררים ומכניסים למקרר ללילה. לאחר הקירור מתקבלת מרמלדה שניתן לחתוך בסכין לקוביות.
- 4.הכנת הבצק: מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את הביצה והחמאה ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים.
- 5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה.
- 6. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, מורחים את כולו בחמאה, מפזרים מעט קמח ומקפלים לחצי. שוב מרדדים, מורחים בחמאה, מפדרים בקמח ומקפלים. חוזרים על הפעולה 4 פעמים סך הכל ונותנים לבצק לנוח 30 דקות עטוף במקרר.
- 7. לאחר המנוחה מרדדים את הבצק לעובי 2- 3 מ"מ, מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים פחות או יותר שווים בגודלם. סך הכל צריכים לצאת 20-24 ריבועים.
- 8.ההרכבה: חותכים את המרמלדה שהייתה לילה במקרר לקוביות. מניחים במרכז ריבוע בצק קובית מרמלדה, עם האצבע מורחים סביב המרמלדה מעט מים וסוגרים בריבוע בצק נוסף כך שהשוליים מבצבצים. מצמידים את הבצק לקוביית המרמלדה כמו פרח (ראה תמונות). ממשיכים כך עם כל ריבועי הבצק. את קוביות המרמלדה שנשארו ניתן להגיש לצד צלחת פירות וגבינות או לשמור עד לפעם הבאה (מחזיק חודשיים במקר).
- 9. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בהם את המאפים עד להזהבה.
- 10. למרות שזה קשה מחכה שיתקרר מעט, על מנת לא לקבל כוויה בלשון מהמרמלדה ומגישים בטמפ' החדר עם אבקת סוכר וגלידה.