פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט קוקוס ואננס קפוא

      מירב שיינר במתכון לעוגה קפואה בטעמים טרופיים של קוקוס ואננס

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת קוקוס ואננס (דרור עינב)
      עוגת קוקוס ואננס (דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית קפיץ או רינג בקוטר 20-24 ס"מ
      • לתחתית:
      • 250 גרם ביסקוויט מסוג פתי בר
      • 1 קופסה קרם קוקוס משומר מצונן היטב
      • 3 כפות חמאת קוקוס
      • תוספת למבוגרים (לא חובה):
      • 2 כפות פינה קולדה או 1 כף רום
      • למלית:
      • 1 קופסה אננס משומר, מסונן מנוזלים
      • 1 קופסה קרם קוקוס משומר מצונן היטב
      • 3 כפות סירופ מייפל או סילאן
      • 1 כפית תמצית וניל
      • לקישוט:
      • סירופ מייפל
      • תלתלי קוקוס לבן ו/או קלוי

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערת מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את הביסקוויטים, החמאה וקרם הקוקוס ללא המים! יש להפריד לאט ובעדינות את הקרם הצף בעזרת כף, עד שמגיעים לחלק המיימי אותו מותירים בקופסה.
      • מעבדים בפולסים 1-2 דקות עד שמתקבלת עיסה לחה.
      • 2. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת השוליים בשקף (למי שאין ברשותו שקף יוכל לרפד את השוליים בניילון נצמד עבה וחזק).
      • 3. מרוקנים את העיסה על גבי התבנית ומצמידים היטב לתחתית. ניתן להצמיד חלק קטן מהתחתית גם לדפנות, כפי שנהוג בהכנת טארטים. מניחים במקרר.
      • 4. לתוך אותה קערה בה השתמשנו קודם מכניסים את כל חומרי המלית ומעבדים כ-30 שניות לתערובת נוזלית בהירה. גם כאן חשוב להפריד את קרם הקוקוס ולא לעשות שימוש במים. כמו כן חשוב לסנן ולנקז היטב את הנוזלים מקופסת האננס. התערובת שתתקבל תכיל עדיין חתיכות קטנות של אננס וזה בסדר. מוטב לא לעבד מדי.
      • 5. יוצקים את התערובת הנוזלית מעל הקלתית ומעבירים למקפיא ללילה (6-9 שעות).
      • 6. נוטלים מגבת מטבח וטובלים בכוס עם מים חמים. מנגבים בעזרתה את שולי התבנית כמה פעמים (נזהרים שלא להרטיב את העוגה במים) משחררים לאט את התחתית והטבעת. מסירים את נייר האפיה מהתחתית והשקף מהצדדים ומעבירים בזהירות על גבי כלי הגשה.
      • 7. מקשטים בסירופ מייפל ובתלתלי קוקוס. נוטלים סכין מטבח חדה, טובלים במים רותחים ומנגבים. פורסים ומגישים קפוא.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -