וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וייסבראטן עם ביצת עין

השף שאול בן אדרת מגיש לכם מנה של סטייק אנד אגז, נתח בשר עסיסי עם ביצת עין, ומשדרג אותו בקרם אגוזים

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

אולפן וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 600 גרם נתח וייסבראטן
  • 20 שיני שום עם הקליפה
  • 4 פלפלוני צ'ילי אדום
  • 1/2 כפית קימל גרגירים
  • 1/2 כפית כוסברה גרגירים
  • 8 כפות שמן זית
  • 4 ביצים קטנות
  • מלח
  • פלפל
  • צ'ילי פרוס
  • לקרם אגוזים
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • פרוסת צ'ילי קטנה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם 2 כפות שמן זית, סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו.
  • 2. מניחים בתבנית את הנתח. מעסים בשתי כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל, גרגרי כוסברה, קימל, מניחים את שיני השום והצ'ילי בצדדים.
  • 3. צולים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
  • 4. טוחנים במעבד מזון אגוזי מלך עם 2 כפות שמן זית, פרוסת צ'ילי קטנה, מלח ופלפל לכדי קרם גס.
  • 5. בינתיים מכינים 4 ביצי עין במחבת עם 2 כפות שמן זית לדרגת עשיה רצויה, מתבלים את החלמון עם מלח ופלפל וקצת פרוסות צ'ילי (לא חובה). רצוי להשתמש ברינגים בזמן הצלייה בשביל הגשה אסתטית.
  • 6. מצלחתים: מניחים את פרוסות הבשר ,ומוזגים מעל את מה שנותר בתבנית - השום והצ'ילי - על צלחת הגשה. מניחים מעל את ביצי העין ומקשטים עם קרם האגוזים.
  • וייסבראטן ברוטב עדין

  • מינוט סטייק עם איולי מעושן

  • ארוחה בצ'יק: פאד קפאו

  • סלט ביצים פיקנטי

  • שקשוקה עם צ'וריסוס

  • שקשוקה יוונית עם בשר

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • חמין מרוקאי עם בשר טלה

  • בורקסים במילוי בשר

  • חמין אשכנזי מסורתי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • שניצל בקר בסגנון ארגנטינאי

  • החמין של יענקל'ה שיין

  • פאד סי יו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully