פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      וייסבראטן עם ביצת עין

      השף שאול בן אדרת מגיש לכם מנה של סטייק אנד אגז, נתח בשר עסיסי עם ביצת עין, ומשדרג אותו בקרם אגוזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אולפן וואלה

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • 600 גרם נתח וייסבראטן
      • 20 שיני שום עם הקליפה
      • 4 פלפלוני צ'ילי אדום
      • 1/2 כפית קימל גרגירים
      • 1/2 כפית כוסברה גרגירים
      • 8 כפות שמן זית
      • 4 ביצים קטנות
      • מלח
      • פלפל
      • צ'ילי פרוס
      • לקרם אגוזים
      • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח
      • פלפל
      • פרוסת צ'ילי קטנה

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת עם 2 כפות שמן זית, סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו.
      • 2. מניחים בתבנית את הנתח. מעסים בשתי כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל, גרגרי כוסברה, קימל, מניחים את שיני השום והצ'ילי בצדדים.
      • 3. צולים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
      • 4. טוחנים במעבד מזון אגוזי מלך עם 2 כפות שמן זית, פרוסת צ'ילי קטנה, מלח ופלפל לכדי קרם גס.
      • 5. בינתיים מכינים 4 ביצי עין במחבת עם 2 כפות שמן זית לדרגת עשיה רצויה, מתבלים את החלמון עם מלח ופלפל וקצת פרוסות צ'ילי (לא חובה). רצוי להשתמש ברינגים בזמן הצלייה בשביל הגשה אסתטית.
      • 6. מצלחתים: מניחים את פרוסות הבשר ,ומוזגים מעל את מה שנותר בתבנית - השום והצ'ילי - על צלחת הגשה. מניחים מעל את ביצי העין ומקשטים עם קרם האגוזים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -