מתכונים חמים

וייסבראטן עם ביצת עין

השף שאול בן אדרת מגיש לכם מנה של סטייק אנד אגז, נתח בשר עסיסי עם ביצת עין, ומשדרג אותו בקרם אגוזים

מתכון מאת: שאול בן אדרת ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(אולפן וואלה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 600 גרם נתח וייסבראטן
  • 20 שיני שום עם הקליפה
  • 4 פלפלוני צ'ילי אדום
  • 1/2 כפית קימל גרגירים
  • 1/2 כפית כוסברה גרגירים
  • 8 כפות שמן זית
  • 4 ביצים קטנות
  • מלח
  • פלפל
  • צ'ילי פרוס
  • לקרם אגוזים
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • פרוסת צ'ילי קטנה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם 2 כפות שמן זית, סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו.
  • 2. מניחים בתבנית את הנתח. מעסים בשתי כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל, גרגרי כוסברה, קימל, מניחים את שיני השום והצ'ילי בצדדים.
  • 3. צולים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
  • 4. טוחנים במעבד מזון אגוזי מלך עם 2 כפות שמן זית, פרוסת צ'ילי קטנה, מלח ופלפל לכדי קרם גס.
  • 5. בינתיים מכינים 4 ביצי עין במחבת עם 2 כפות שמן זית לדרגת עשיה רצויה, מתבלים את החלמון עם מלח ופלפל וקצת פרוסות צ'ילי (לא חובה). רצוי להשתמש ברינגים בזמן הצלייה בשביל הגשה אסתטית.
  • 6. מצלחתים: מניחים את פרוסות הבשר ,ומוזגים מעל את מה שנותר בתבנית - השום והצ'ילי - על צלחת הגשה. מניחים מעל את ביצי העין ומקשטים עם קרם האגוזים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully