- 1. . תבשיל הטלה: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומאדים מעל להבה נמוכה בערך 10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
- 2. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מטגנים יחד כ-2 דקות נוספות או עד שמשחים מעט.
- 3. שופכים פנימה את העגבניות, מתבלים מלח, פלפל, שאטה ומעט סוכר ומבשלים יחד על אש קטנה עד בינונית כ- 20 דקות.
- 4. יוצקים את היין הלבן ואחרי אידוי של 5 דקות מוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים יחד תוך בעבוע עדין כשעה או עד שהבשר רך ועסיסי. מסירים מהאש ומקררים.
- 5. הרכבת המנה: מערבבים יחד בקערה מיץ תפוזים, דבש, שמן זית וזעפרן.
- 6. מסדרים את הרינגים על תבנית גדולה עם נייר אפיה. בכל רינג מניחים כ- 8 עלי גפן כך שהעלים מונחים מהמרכז כלפי חוץ ונשארים שוליים רחבים (איתם נסגור את המאפה). במידה ומשתמשים בתבנית גדולה מבצעים את אותה פעולה. מברישים בעזרת מברשת את עלי הגפן בתערובת התפוזים.
- 7. ממלאים בתבשיל הטלה עד לגובה הרינג/ תבנית. מקפלים את השוליים של עלי הגפן מעל התבשיל ואם צריך מוסיפים עוד עלים כך שיהיה מכוסה לחלוטין.
- 8. מברישים את העלים העליונים גם בתערובת התפוזים.
- 9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 6 דקות או עד שהעלים פריכים.
- 10. ההגשה: משחררים מהרינג/תבנית, מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפטה כבשים ומעט מתערובת התפוזים.