וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה עלי גפן

השפית עינב ברמן עוטפת תבשיל צוואר טלה בעלי גפן, אותם היא מברישה במיץ תפוזים מתובל בזעפרן, דבש ושמן זית וחורכת בתנור. אושר שלא כולל בכלל פחמימות.

מתכון מאת: עינב ברמן, מערכת וואלה

מאפה עלי גפן במילוי תבשיל טלה של עינב ברמן. דרור עינב
מאפה עלי גפן במילוי תבשיל טלה של עינב ברמן

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 רינגים בקוטר 10 ס"מ או תבנית גדולה בקוטר 24-26 ס"מ
  • 32 עלי גפן חלוטים כדקה במים רותחים או עלי גפן משומרים שטופים היטב
  • לתבשיל טלה:
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם צוואר טלה ללא עצמות קצוץ דק או טחון גס
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פחית עגבניות איטלקיות מרוסקות
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • שאטה גרוס
  • קורט סוכר חום
  • לתערובת תפוזים וזעפרן:
  • 1 תפוז סחוט למיץ
  • 2 כפות דבש
  • 8 כפות שמן זית
  • קורט חוטי זעפרן
  • להגשה (רשות):
  • 1 כוס גבינת פטה כבשים

אופן ההכנה

  • 1. . תבשיל הטלה: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומאדים מעל להבה נמוכה בערך 10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
  • 2. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מטגנים יחד כ-2 דקות נוספות או עד שמשחים מעט.
  • 3. שופכים פנימה את העגבניות, מתבלים מלח, פלפל, שאטה ומעט סוכר ומבשלים יחד על אש קטנה עד בינונית כ- 20 דקות.
  • 4. יוצקים את היין הלבן ואחרי אידוי של 5 דקות מוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים יחד תוך בעבוע עדין כשעה או עד שהבשר רך ועסיסי. מסירים מהאש ומקררים.
  • 5. הרכבת המנה: מערבבים יחד בקערה מיץ תפוזים, דבש, שמן זית וזעפרן.
  • 6. מסדרים את הרינגים על תבנית גדולה עם נייר אפיה. בכל רינג מניחים כ- 8 עלי גפן כך שהעלים מונחים מהמרכז כלפי חוץ ונשארים שוליים רחבים (איתם נסגור את המאפה). במידה ומשתמשים בתבנית גדולה מבצעים את אותה פעולה. מברישים בעזרת מברשת את עלי הגפן בתערובת התפוזים.
  • 7. ממלאים בתבשיל הטלה עד לגובה הרינג/ תבנית. מקפלים את השוליים של עלי הגפן מעל התבשיל ואם צריך מוסיפים עוד עלים כך שיהיה מכוסה לחלוטין.
  • 8. מברישים את העלים העליונים גם בתערובת התפוזים.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 6 דקות או עד שהעלים פריכים.
  • 10. ההגשה: משחררים מהרינג/תבנית, מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפטה כבשים ומעט מתערובת התפוזים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully