פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בייגל בצל תוצרת בית

      במאפיית מלכה כהן שבקיבוץ גשר אופים מאפים מופלאים בתנור עתיק משנת 1924 . הנה מתכון לבייגל הבצל המושלם שמככב בספר המתכונים של קיבוץ גשר

      12 מדרגים / 3.29 כוכבים

      מצרכים

      • כמות: 20 בייגלים
      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח לבן (אפשר גם מלא)
      • 20 גר' (2 כפות) שמרים יבשים
      • 15 גר' (1/2 1 כפות) סוכר
      • 30 גר' (1/2 1 כפות) מלח
      • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
      • 400 מ"ל מים (במידה ומשתמשים בקמח מלא מוסיפים עוד 50מ"ל מים בהדרגה ובהתאם לספיגה)
      • לבצלים:
      • 2 בצלים גדולים קצוצים
      • שמן זית
      • לציפוי:
      • קערה עם מים רותחים
      • תבלין זעתר/ שומשום/ קצח/ זרעי פשתן

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים בשמן זית את הבצלים עד הזהבה.
      • 2. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הבצלים המטוגנים, המלח, השמן ואז את המים בהדרגתיות ולפי הצורך. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק. במידה ודביק יש להוסיף עוד קצת קמח.
      • 3. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות וקורצים עיגולים במשקל 100 גר' האחד. מניחים בצד ל-5 דקות.
      • 5. מכינים קערה עם מים רותחים וקערה נוספת עם תוספות כגון זעתר, שומשום, פשתן או קצח.
      • 6. לוקחים כדור בצק, יוצרים חור עם האצבעות ומותחים לצדדים לצורת עיגול, טובלים במים הרותחים לחמש שניות ומעבירים לטבילה בקערת התוספת. אפשר לסובב חצי סיבוב את הבצק כמו בורג.
      • 7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה וממשיכים כך עם שאר הכדורים.
      • 8. נותנים לבייגל מנוחה של 10 דקות ומכניסים לתנור החם ואופים 12-16 דקות.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות