וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו טלה עם פירה שעועית לבנה

שפית אביבית פריאל, בשיתוף סוגת

11.3.1980 / 17:02

השפית אביבית פריאל מכינה לחג אוסובוקו טלה ביין וירקות שורש מעל פירה שעועית לבנה. מנה חגיגית ומרשימה שממש, אבל ממש לא דורשת הרבה עבודה

אוסובוקו טלה

מתכון מאת: אביבית פריאל

20 דקות עבודה,ארבע שעות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
אוסובוקו טלה עם פירה שעועית לבנה. וסטיילינג: אסף אמברם, מערכת וואלה! NEWS
אוסובוקו טלה עם פירה שעועית לבנה/וסטיילינג: אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • לפירה שעועית לבנה:

    • 500גרםשעועית לבנה מושרית ללילה
    • בצל לבן גדול פרוס
    • כוסשמן זית
    • כףמלח
    • 2כפותמיץ לימון
  • לאוסובוקו

    • 6יחידותאוסובוקו טלה שלם
    • קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר (לא בפסח - אפשר להחליף בקמח רגיל)
    • ¼כוסשמן זית
    • 3גזרים חתוכים לקוביות
    • 3בצלים חתוכים לקוביות
    • 1כרישה חתוכה לפרוסות
    • 2סלרי ראש קלופים וחתוכים לקוביות
    • 10שיני שום
    • 2קופסאותרסק עגבניות (קטנות)
    • 2כוסותיין אדום
    • 2ליטריםמרק עוף (או מים)
    • 5ענפי טימין
    • 5עלי דפנה
    • 5גרגרי פלפל אנגלי שלם
    • מלח

אופן ההכנה

איך מכינים אוסובוקו טלה?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  • 2
    מקמחים את האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומכניסים לסיר. מטגנים היטב כל נתח מכל צדדיו ומוציאים לתוך תבנית עמוקה.
  • 3
    לאותו הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את הירקות: הגזר, הבצל, הכרישה, הסלרי והשום ומטגנים יחד 2-3 דקות.
  • 4
    מוסיפים לסיר את הרסק, היין הציר או המים, הטימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח.
  • 5
    יוצקים את הירקות והרוטב שבסיר לתוך התבנית עם נתחי האוסובוקו, מכסים היטב עם נייר אלומיניום כך שיאטום את התבנית ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
  • 6
    מכינים את הפירה: במקביל מבשלים את השעועית עם הבצל עד לריכוך ומסננים. מוסיפים את שמן הזית, המלח ומיץ הלימון וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.
  • 7
    מניחים על כל צלחת מפירה השעועית ומעליה נתח אוסובוקו עם ירקות שורש ורוטב.
שפית אביבית פריאל, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully