מתכונים חמים

אוסובוקו טלה

השפית אביבית פריאל מכינה לחג אוסובוקו טלה ביין וירקות שורש מעל פירה שעועית לבנה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

אוסובוקו טלה עם פירה שעועית לבנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לפירה שעועית לבנה:
  • 500 גרם שעועית לבנה מושרית ללילה
  • בצל לבן גדול פרוס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כף מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • לאוסובוקו:
  • 6 יח' אוסובוקו טלה שלם
  • קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות
  • 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום
  • 2 יח' רסק עגבניות קטן
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 ליטר מרק עוף או מים
  • 5 ענפי טימין
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  • 2. מקמחים את האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומכניסים לסיר. מטגנים היטב כל נתח מכל צדדיו ומוציאים לתוך תבנית עמוקה.
  • 3. לאותו הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את הירקות: הגזר, הבצל, הכרישה, הסלרי והשום ומטגנים יחד 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים לסיר את הרסק, היין הציר או המים, הטימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח.
  • 5. יוצקים את הירקות והרוטב שבסיר לתוך התבנית עם נתחי האוסובוקו, מכסים היטב עם נייר אלומיניום כך שיאטום את התבנית ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
  • 6. במקביל מבשלים את השעועית עם הבצל עד לריכוך ומסננים. מוסיפים את שמן הזית, המלח ומיץ הלימון וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.
  • 7. מניחים על כל צלחת מפירה השעועית ומעליה נתח אוסובוקו עם ירקות שורש ורוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully