מצרכים למתכון
לפירה שעועית לבנה:
לאוסובוקו
6יחידותאוסובוקו טלה שלם
קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר (לא בפסח - אפשר להחליף בקמח רגיל)
¼כוסשמן זית
3גזרים חתוכים לקוביות
3בצלים חתוכים לקוביות
1כרישה חתוכה לפרוסות
2סלרי ראש קלופים וחתוכים לקוביות
10שיני שום
2קופסאותרסק עגבניות (קטנות)
2כוסותיין אדום
2ליטריםמרק עוף (או מים)
5ענפי טימין
5עלי דפנה
5גרגרי פלפל אנגלי שלם
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אוסובוקו טלה?
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים בסיר רחב מחממים את שמן הזית.2
מקמחים את האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומכניסים לסיר. מטגנים היטב כל נתח מכל צדדיו ומוציאים לתוך תבנית עמוקה.3
לאותו הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את הירקות: הגזר, הבצל, הכרישה, הסלרי והשום ומטגנים יחד 2-3 דקות.4
מוסיפים לסיר את הרסק, היין הציר או המים, הטימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח.5
יוצקים את הירקות והרוטב שבסיר לתוך התבנית עם נתחי האוסובוקו, מכסים היטב עם נייר אלומיניום כך שיאטום את התבנית ומכניסים לתנור ל-3 שעות.6
מכינים את הפירה: במקביל מבשלים את השעועית עם הבצל עד לריכוך ומסננים. מוסיפים את שמן הזית, המלח ומיץ הלימון וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.7
מניחים על כל צלחת מפירה השעועית ומעליה נתח אוסובוקו עם ירקות שורש ורוטב.