אוסובוקו טלה
השפית אביבית פריאל מכינה לחג אוסובוקו טלה ביין וירקות שורש מעל פירה שעועית לבנה
אוסובוקו טלה עם פירה שעועית לבנה (צילום: מערכת וואלה! NEWS, וסטיילינג: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- לפירה שעועית לבנה:
- 500 גרם שעועית לבנה מושרית ללילה
- בצל לבן גדול פרוס
- 1/3 כוס שמן זית
- כף מלח
- 2 כפות מיץ לימון
- לאוסובוקו:
- 6 יח' אוסובוקו טלה שלם
- קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות
- 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
- 10 שיני שום
- 2 יח' רסק עגבניות קטן
- 2 כוסות יין אדום
- 2 ליטר מרק עוף או מים
- 5 ענפי טימין
- 5 עלי דפנה
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- מלח
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
- 2. מקמחים את האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומכניסים לסיר. מטגנים היטב כל נתח מכל צדדיו ומוציאים לתוך תבנית עמוקה.
- 3. לאותו הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את הירקות: הגזר, הבצל, הכרישה, הסלרי והשום ומטגנים יחד 2-3 דקות.
- 4. מוסיפים לסיר את הרסק, היין הציר או המים, הטימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח.
- 5. יוצקים את הירקות והרוטב שבסיר לתוך התבנית עם נתחי האוסובוקו, מכסים היטב עם נייר אלומיניום כך שיאטום את התבנית ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
- 6. במקביל מבשלים את השעועית עם הבצל עד לריכוך ומסננים. מוסיפים את שמן הזית, המלח ומיץ הלימון וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.
- 7. מניחים על כל צלחת מפירה השעועית ומעליה נתח אוסובוקו עם ירקות שורש ורוטב.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה