וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מלבי פיסטוק עם תותים

מירב שיינר במתכון לעוגת פיסטוק מלבי משגעת שתקצור שבחים ומחמאות מקיר לקיר

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה!

עוגת מלבי, פיסטוקים ותותים כשרה לפסח. דרור עינב
עוגת מלבי, פיסטוקים ותותים כשרה לפסח

מצרכים למתכון

  • כמות: לעוגה בתבנית קפיץ או רינג בקוטר 20/22 ס"מ
  • ניתן להמיר את המתכון לגרסת פרווה
  • לשכבת הקלתית ולקרמבל:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן או דמררה
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או 160 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס
  • 300 גרם עוגיות כשרות לפסח
  • 300 גרם פיסטוק טבעי קלוף (לא קלוי)
  • לשכבת המלבי:
  • 250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
  • 750 מ"ל (3 כוסות + 2 כפות) חלב או מים
  • 85 גרם (1/2 כוס + כף) קורנפלור
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
  • 2 כפות תמצית מי ורדים
  • לקישוט:
  • 250 גרם תותים טריים
  • או 80 גרם דובדבני אמרנה עם סירופ

אופן ההכנה

  • 1.. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2.שכבת הקלתית והקרמבל: בקערת מעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את הסוכר, העוגיות, החמאה והפיסטוקים לתערובת פירורית לחה.
  • 3. חצי מהתערובת משטחים היטב על תבנית האפיה ואופים כ-18 דקות. מוציאים, מצננים לגמרי ומכניסים למקפיא.
  • 4. את המחצית השניה של התערובת לשים מעט בידיים ויוצרים קרמבל (מפוררים בין הידיים כך שיווצרו פירורים גדולים). מפזרים על גבי תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה ואופים גם כן בחום של 180 מעלות כ-10 דקות. מוציאים ומצננים. מכניסים לכלי אטום ומאחסנים במקרר.
  • 5.שכבת המלבי: בסיר קטן או קלחת בינונית מבשלים יחד את השמנת המתוקה, חצי מכמות החלב, מי הוורדים והסוכר ומבשלים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
  • 6. בקערה קטנה מערבבים את יתרת החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לתערובת שרתחה. מחזירים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והופכת מבריקה וחלקה. מסירים מהאש.
  • 7. ההרכבה: מוציאים את התבנית עם הקלתית האפויה מן המקפיא ומניחים במעטפת שקף או רצועת נייר פרגמנט. יוצקים את תערובת המלבי המוכנה ומשטחים היטב. מכניסים למקרר להתייצבות ל-5-7 שעות.
  • 8. מוציאים את העוגה מהמקרר ומפזרים מעל את תערובת הקרמבל שהוכנה מראש. מקשטים בתותים טריים ומגישים למרכז השולחן. מומלץ לאכול במשותף עם כפיות. למי שמעדיף לחתוך למנות - כדאי להשתמש בסכין מטבח גדולה ולפרוס בשיטת הגליוטינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully