וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמבוסק סביח

אבי ביטון מגיע לסמבוסביח בפתח תקווה ולומד על הקסם שקורה כשמחברים בין סמבוסק וסביח

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • מצרכים ל-25 יחידות
  • לסמבוסק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 ליטר מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס +כף) שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • למילוי סביח:
  • 10 ביצים קשות פרוסות
  • 3-4 חצילים פרוסים ומטוגנים
  • טחינה
  • סלט ירקות קצוץ וטרי
  • פרוסות תפוחי אדמה מבושלות במי מלח וכורכום (לא לבשל יותר מידי)
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. הסמבוסק: מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעתיים וחצי עד הכפלת הנפח.
  • 3. קורצים מהבצק 25 כדורים ובעזרת מערוך משטחים כל כדור לקוטר לעלה בקוטר 12 ס"מ.
  • 4. מניחים הבצק המשוטח בתבנית מרופדת נייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-20 דק' נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • 5. אופים כ-15 דקות, עד שנוצר כיס כמו פיתה.
  • 6. פותחים עם סכין בזהירות, מורחים טחינה ומסדרים פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה, ביצים, סלט ופטרוזיליה ועוד קצת טחינה מעל. ניתן כמובן למלא בכל מילוי שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully