סמבוסק סביח

אבי ביטון מגיע לסמבוסביח בפתח תקווה ולומד על הקסם שקורה כשמחברים בין סמבוסק וסביח

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • מצרכים ל-25 יחידות
  • לסמבוסק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 ליטר מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס +כף) שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • למילוי סביח:
  • 10 ביצים קשות פרוסות
  • 3-4 חצילים פרוסים ומטוגנים
  • טחינה
  • סלט ירקות קצוץ וטרי
  • פרוסות תפוחי אדמה מבושלות במי מלח וכורכום (לא לבשל יותר מידי)
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. הסמבוסק: מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעתיים וחצי עד הכפלת הנפח.
  • 3. קורצים מהבצק 25 כדורים ובעזרת מערוך משטחים כל כדור לקוטר לעלה בקוטר 12 ס"מ.
  • 4. מניחים הבצק המשוטח בתבנית מרופדת נייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-20 דק' נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • 5. אופים כ-15 דקות, עד שנוצר כיס כמו פיתה.
  • 6. פותחים עם סכין בזהירות, מורחים טחינה ומסדרים פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה, ביצים, סלט ופטרוזיליה ועוד קצת טחינה מעל. ניתן כמובן למלא בכל מילוי שאוהבים.
  • סלט ביצים ובצל מטוגן

  • קציצות טונה עסיסות בכריך

  • ממרח צ'רשי לסנדביץ' טוניסאי

  • קציצות עוף ובצל מקורמל

  • באגט ארטישוק ומוצרלה

  • טוסט צרפתי

  • המבורגר עם ביצה עלומה

  • פיתה טבעונית עם כרובית

  • כריך הודו עסיסי עם סלט אבוקדו ורוקט

  • אריפה עוף ואבוקדו

  • המבורגר אודאון

  • קציצות ירק עיראקיות

  • קלצונה תרד וריקוטה

  • המבורגר עם צ'אטני שזיפים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully