פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט כרוב ותירס

      רונית אבידן-שיינפלד במתכון פשוט וקל להכנה לסלט כרוב ותירס טרי

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      סלט כרוב ותירס טרי (נמרוד סונדרס)
      סלט כרוב ותירס טרי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חצי כרוב לבן או סגול
      • 1 קלח תירס טרי ומתוק
      • לרוטב:
      • 1 לימון סחוט למיץ
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 שן שום
      • 1/4 כפית חרדל
      • 1-2 כפיות מייפל או דבש, לפי הטעם ומידת מתיקות
      • 1 כפית מיונז
      • מלח ופלפל
      • אופציות לשדרוג הסלט:
      • חופן עירית קצוצה או כוסברה

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את התירס במים עד כדקה אחרי הרתיחה ומוציאים. ניתן להשתמש גם בקלח שבושל יום קודם ונשאר במקרר.
      • 2. מגלחים את גרעיני התירס מהקלח ישר לתוך קערה.
      • 3. קוצצים את הכרוב ומוסיפים לקערה עם התירס.
      • 4. בצנצנת זכוכית ריקה ונקיה עם מכסה (תמיד מומלץ לשמור צנצנות ריקות של ממרחים לצורך הזה) מכניסים את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומשקשקים עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך- אם מתוק מדי מוסיפים עוד לימוץ ואם חמוץ מידי עוד קצת מייפל ושמן זית.
      • 5. שופכים את הרוטב על הכרוב והתירס, מערבבים ומגישים. ניתן לפזר עירית קצוצה או כוסברה מעל.

      עוד מתכוני סלטים

      סלט כרוב ותירס
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -