חזה הודו ממולא
אבי ביטון במנה משפחתית שמגישים למרכז השולחן ופורסים מול כולם : חזה הודו שלם במילוי איטלקי מנחם של קוביות חלה עם שמן זית, עגבניות, שום בזיליקום ומרווה
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- חזה הודו שלם
- שמן זית לטיגון
- קיסמים לסגירה
- למילוי:
- 3 פרוסות חלה ללא קרום חתוכות לקוביות
- 5-6 עלי בזיליקום קצוצים
- עלים מ-2 ענפי מרווה טריים
- 6 כפות שמן זית
- 1 עגבנייה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות גס
- פלפל שחור גרוס, מלח גס
- להגשה:
- עלי בזיליקום שלמים
- אורגנו טרי
- מעט עלי טימין טריים
- 1. פותחים את חזה ההודו כמו פרפר. הנתח גדול ומאוד קל לעשות את זה לבד בבית (ראו סרטון), אבל ניתן גם לבקש מהקצב.
- 2. קוצצים את עלי המרווה והבזיליקום ומערבבים בעזרת הידיים עם קוביות החלה, העגבניות הקצוצות, שמן הזית, השום ומלח. מערבבים כך שהלחם יספוג אליו את הטעמים.
- 3. פורסים את הנתח על משטח העבודה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומניחים במרכזו את המילוי שהכנו.
- 4. מגלגלים וסוגרים את התפר בעזרת קיסמים (ראו סרטון).
- 5. מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור, יוצקים שמן זית ומניחים את הנתח על הצד של התפר.
- .
- 6. צורבים את הנתח 2-3 דקות מכל צד ומעבירים עם המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות או עד השחמה. מוציאים ונותנים לו מנוחה של 5 דקות.
- 7. שולפים את הקיסמים, פורסים את הנתח, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי בזיליקום טריים, טימין ואורגנו ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה