מתכונים חמים

אורז מחשי

אינס שילת ינאי עוזרת לנו עם תוספת נהדרת לשולחן החג : אורז עשיר, צבעוני ומלא ההפתעות שנכנס בדרך כלל לתוך הממולאים והפעם מקבל כבוד כמנה בפני עצמו

מתכון מאת: אינס שילת ינאי ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז חגיגי עם עשבי תיבול וקוביות עוף

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 6 סועדים
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 200 גרם חזה עוף קצוץ או טחון (אפשר גם לוותר, למי שמעדיף מנה צמחונית)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 כוסות אורז, רצוי יסמין
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • צרור גדול של שמיר קצוץ דק מאוד
  • צרור גדול של כוסברה קצוץ דק מאוד
  • צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
  • 3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • פלפל צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
  • 1/2 כף מלח
  • 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את חזה העוף הקצוץ ומטגנים יחד 2-3 דקות.
  • 2. מוסיפים את הג'ינג'ר, עשבי התיבול הקצוצים, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 3. יוצקים 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים.
  • 4. מבשלים כ- 20 דקות ובודקים שכל הנוזלים הצטמצמו, מסירים מהאש, משאירים מכוסה עוד כ-5 דקות, מעבירים לכלי הגשה יפה ומניחים במרכז השולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully