אורז מחשי
אינס שילת ינאי עוזרת לנו עם תוספת נהדרת לשולחן החג : אורז עשיר, צבעוני ומלא ההפתעות שנכנס בדרך כלל לתוך הממולאים והפעם מקבל כבוד כמנה בפני עצמו
אורז חגיגי עם עשבי תיבול וקוביות עוף (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 6 סועדים
- 6 כפות שמן קנולה
- 200 גרם חזה עוף קצוץ או טחון (אפשר גם לוותר, למי שמעדיף מנה צמחונית)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 כוסות אורז, רצוי יסמין
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- צרור גדול של שמיר קצוץ דק מאוד
- צרור גדול של כוסברה קצוץ דק מאוד
- צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- פלפל צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
- 1/2 כף מלח
- 4 כוסות מים רותחים
- 1. בסיר רחב מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את חזה העוף הקצוץ ומטגנים יחד 2-3 דקות.
- 2. מוסיפים את הג'ינג'ר, עשבי התיבול הקצוצים, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
- 3. יוצקים 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים.
- 4. מבשלים כ- 20 דקות ובודקים שכל הנוזלים הצטמצמו, מסירים מהאש, משאירים מכוסה עוד כ-5 דקות, מעבירים לכלי הגשה יפה ומניחים במרכז השולחן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה