פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצלים ממולאים

      אינס שילת ינאי במתכון חגיגי לחג: בצלים שחומים ממולאים בבורגול וחמוציות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סיר בצלים ממולאים לחג ( , דרור עינב)
      סיר בצלים ממולאים לחג ( , דרור עינב)

      מצרכים

      • 5 בצלים גדולים
      • למלית:
      • 1/2 1 כוסות בורגול גס
      • גבעול של סלרי קצוץ
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 5 כפות חמוציות
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית פריקה
      • 1 כפית בהרט
      • 1 כפית מלח
      • לרוטב:
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1 כפית כורכום
      • 3 כפות דבש או סילאן
      • 1/2 כוס מיץ לימון
      • 4 כפות שמן זית
      • 100 גרם משמשים מיובשים
      • 50 גרם חמוציות
      • 1/2 1 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים.
      • 2. קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע הבצל (הליבה)- נזהרים שלא לחצות אותו לשניים.
      • 3. מניחים את הבצלים בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומרתיחים כ- 20 דקות. שוטפים את הבצלים במי ברז, מצננים ומפרידים בזהירות את גלדי הבצל.
      • 4. מסננים את הבורגול שתפח ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.
      • 5. מניחים כף מלית בקצה של כל גלד בצל ומגלגלים. מניחים את הבצלים הממולאים בסיר רחב כמו סוטאז'.
      • 6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים שבסיר. אם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי הבצלים. מכסים את הסיר עם מכסה או נייר כסף.
      • 7. מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל- בערך 35 דקות. ניתן לבשל את הבצלים בכיסוי חלקי על אש קטנה כ- 30 דקות. במקרה הזה מומלץ להניח צלחת הפוכה מעליהם כמשקולת.
      • 8. מגישים לשולחן בסיר עצמו.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -