בצלים ממולאים
אינס שילת ינאי במתכון חגיגי לחג: בצלים שחומים ממולאים בבורגול וחמוציות
סיר בצלים ממולאים לחג (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 5 בצלים גדולים
- למלית:
- 1/2 1 כוסות בורגול גס
- גבעול של סלרי קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5 כפות חמוציות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פריקה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- לרוטב:
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית כורכום
- 3 כפות דבש או סילאן
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- 100 גרם משמשים מיובשים
- 50 גרם חמוציות
- 1/2 1 כוסות מים
- 1. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים.
- 2. קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע הבצל (הליבה)- נזהרים שלא לחצות אותו לשניים.
- 3. מניחים את הבצלים בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומרתיחים כ- 20 דקות. שוטפים את הבצלים במי ברז, מצננים ומפרידים בזהירות את גלדי הבצל.
- 4. מסננים את הבורגול שתפח ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.
- 5. מניחים כף מלית בקצה של כל גלד בצל ומגלגלים. מניחים את הבצלים הממולאים בסיר רחב כמו סוטאז'.
- 6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים שבסיר. אם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי הבצלים. מכסים את הסיר עם מכסה או נייר כסף.
- 7. מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל- בערך 35 דקות. ניתן לבשל את הבצלים בכיסוי חלקי על אש קטנה כ- 30 דקות. במקרה הזה מומלץ להניח צלחת הפוכה מעליהם כמשקולת.
- 8. מגישים לשולחן בסיר עצמו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה