מתכונים חמים

בצלים ממולאים

אינס שילת ינאי במתכון חגיגי לחג: בצלים שחומים ממולאים בבורגול וחמוציות

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סיר בצלים ממולאים לחג

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 בצלים גדולים
  • למלית:
  • 1/2 1 כוסות בורגול גס
  • גבעול של סלרי קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5 כפות חמוציות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פריקה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 50 גרם חמוציות
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים.
  • 2. קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע הבצל (הליבה)- נזהרים שלא לחצות אותו לשניים.
  • 3. מניחים את הבצלים בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומרתיחים כ- 20 דקות. שוטפים את הבצלים במי ברז, מצננים ומפרידים בזהירות את גלדי הבצל.
  • 4. מסננים את הבורגול שתפח ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.
  • 5. מניחים כף מלית בקצה של כל גלד בצל ומגלגלים. מניחים את הבצלים הממולאים בסיר רחב כמו סוטאז'.
  • 6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים שבסיר. אם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי הבצלים. מכסים את הסיר עם מכסה או נייר כסף.
  • 7. מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל- בערך 35 דקות. ניתן לבשל את הבצלים בכיסוי חלקי על אש קטנה כ- 30 דקות. במקרה הזה מומלץ להניח צלחת הפוכה מעליהם כמשקולת.
  • 8. מגישים לשולחן בסיר עצמו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully