- 1. מניחים את האורז בקערה, שופכים מעליו מים רותחים, משרים כשעה ומסננים.
-
- 2. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את פרוסות הירקות בשכבה אחת בתבנית מרופדת נייר אפיה (אם צריך משתמשים בשתי תבניות), מברישים בשמן או מרססים בתרסיס שמן וצולים כ-25 דקות.
-
- 3. חותכים את הפרגיות לרבעים, מחממים שמן בסיר רחב, מכניסים את הפרגיות, מפזרים מעליהן את התבלינים היבשים ומשחימים משני הצדדים. יוצקים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. שומרים בצד כולל את נוזלי הבישול.
-
- 4. מניחים את נייר האפייה שגזרנו בתחתית סיר גדול בקוטר 26/28 ס"מ ומשמנים היטב את דפנות הסיר.
-
- 5. מסדרים בצפיפות על נייר האפייה קצת פחות ממחצית כמות הירקות הצלויים והפרגיות. מניחים מלמעלה מחצית מכמות האורז, מעליו שכבה נוספת של פרגיות וירקות ומסיימים בשכבה אחרונה של אורז.
-
- 6. מהדקים היטב את תכולת הסיר, יוצקים בעדינות את נוזל הבישול המתובל של הפרגיות (זה ששמרנו בצד), מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומכסים.
-
- 7. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ- 40 דקות. אופציה נוספת: להכניס את הסיר לתנור מכוסה למשך כשעה על חום של 170 מעלות.
-
- 8. לאחר זמן הבישול, מסירים מהאש בודקים בעזרת סכין שאין עוד נוזלים בסיר. במידה ואין עוד נוזלים והתבשיל מוכן, מכסים שוב וממתינים 10 דקות.
-
- 9. מצמידים מגש רחב לסיר והופכים את הסיר על המגש, הנייר יעזור למקלובה לצאת בצורה אחידה ובלי להתפרק. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לשולחן.
-
- טיפ לחג: ניתן להכין את המקלובה מראש, לכסות בנייר כסף, לחמם לפני ההגשה בתנור בחום של 100 מעלות ל-20 דקות ולהפוך.