וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלובה הפתעות עם פרגיות וירקות

עודכן לאחרונה: 10.4.2024 / 7:37

אינס שילת ינאי משתפת אותנו כיצד להכין אורז מתובל שבתוכו חבויות הפתעות כמו פרגיות צלויות ושלל ירקות, ועל הדרך מלמדת אותנו פטנט להפוך את המקלובה מבלי שתתפרק

מקלובה. אמיר מנחם,
הפתגם "מוגשת ברוב הדר לשולחן החג" נאמר על המקלובה היפהפיה הזו/אמיר מנחם

הטריק הכי טוב במתכון של המקלובה הנהדרת הזו הוא שאפשר להכין אותה יום מראש, ובערב החג רק "להרביץ" לה חימום של 20 דקות בתנור, להפוך ולהגיש.

הטיפ הזה מוצלח במיוחד, כי המקלובה דורשת מעט השקעה מצד אחד, אבל תוריד מכם הרבה עומס בערב החג עצמו (היי, אפילו אפשר לנייד את התבנית לשולחן חג של אחרים ולחמם אצלם). התוצאה תהיה מקלובה עשירה כל טוב, שכל "חפירה" בה תגלה אוצרת חבויים וטעימים במיוחד של עוף וירקות צלויים.

מקלובה הפתעות

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה אוכל

מקלובה. אמיר מנחם,
מקלובה/אמיר מנחם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5-6 סועדים
  • סיר עמוק בקוטר 26 או 28 ס"מ
  • נייר אפייה גזור בגודל הקוטר הפנימי של הסיר
  • 2 כוסות אורז יסמין או פרסי
  • 1 תפוח אדמה קטן פרוס לפרוסות בעובי של 0.5 ס"מ
  • 1 קישוא או זוקיני פרוס לפרוסות בעובי של 0.5 ס"מ
  • 1 גזר פרוס לפרוסות בעובי של 0.5 ס"מ
  • 1 בצל פרוס לטבעות עבות
  • 1 חציל קטן חתוך לאורכו ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • תרסיס שמן או שמן ומברשת להברשת הירקות
  • 6 יחידות פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 כף בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את האורז בקערה, שופכים מעליו מים רותחים, משרים כשעה ומסננים.
  • 2. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את פרוסות הירקות בשכבה אחת בתבנית מרופדת נייר אפיה (אם צריך, משתמשים בשתי תבניות), מברישים בשמן או מרססים בתרסיס שמן וצולים כ-25 דקות.
  • 3. חותכים את הפרגיות לרבעים, מחממים שמן בסיר רחב, מכניסים את הפרגיות, מפזרים מעליהן את התבלינים היבשים ומשחימים משני הצדדים. יוצקים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. שומרים בצד עם נוזלי הבישול.
  • 4. מניחים את נייר האפייה שגזרנו בתחתית סיר גדול בקוטר 26/28 ס"מ ומשמנים היטב את דפנות הסיר.
  • 5. מסדרים בצפיפות על נייר האפייה קצת פחות ממחצית כמות הירקות הצלויים והפרגיות. מניחים מלמעלה מחצית מכמות האורז, מעליו שכבה נוספת של פרגיות וירקות ומסיימים בשכבה אחרונה של אורז.
  • 6. מהדקים היטב את תכולת הסיר, יוצקים בעדינות את נוזל הבישול המתובל של הפרגיות (זה ששמרנו בצד), מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומכסים.
  • 7. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ-40 דקות. אופציה נוספת: להכניס את הסיר לתנור מכוסה למשך כשעה על חום של 170 מעלות.
  • 8. לאחר זמן הבישול, מסירים מהאש ובודקים בעזרת סכין שאין עוד נוזלים בסיר. במידה ואין עוד נוזלים והתבשיל מוכן, מכסים שוב וממתינים 10 דקות.
  • 9. מצמידים מגש רחב לסיר והופכים את הסיר על המגש, הנייר יעזור למקלובה לצאת בצורה אחידה ובלי להתפרק. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לשולחן.
  • טיפ לחג: ניתן להכין את המקלובה מראש, לכסות בנייר כסף, לחמם לפני ההגשה בתנור בחום של 100 מעלות ל-20 דקות ולהפוך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully