וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה חגיגית משובצת רימונים לסוכה

מסעדת עזבה בכפר ראמה, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל גלילי משובח, בישלה עבורנו לכבוד חג הסוכות ארוחה מיוחדת, שזורה בגרגרי רימונים אדומים, או כמו שקוראים להם שם - הקצפת של הטבע

ארוחה בעזבה. מערכת וואלה! NEWS
ארוחה לסוכה משובצת רימונים וטעמים/מערכת וואלה! NEWS

"הרימון הוא הקצפת של הטבע", קובעים חביב ומינרווה דאוד ממסעדת עזבה בכפר ראמה שבגליל. " טעים לאכול אותו כמו שהוא, אבל לכל מנה שנוסיף אותו הוא יוסיף עושר וחגיגיות".

את עזבה, שממוקמת בכניסה לכפר הם פתחו לפני 28 שנים, כשמינרווה הייתה בהריון עם בנם האמצעי. המשפחה התרחבה וחביב שעבד בסיעוד חיפש דרך נוספת להתפרנס. איש בכפר לא האמין שיהיה מי שירצה לבוא לאכול אצלם את האוכל שאנשי הכפר אוכלים יום יום בבתיהם - "אוכל של עניים, הם קראו לו", מספר חביב.

אבל כיסוני השישברק העדינים ברוטב יוגורט חם וחמצמץ, המג'דרה השחומה עמוסת הבצל, החומוס המצויין והבסבוסה עם גבינת העיזים החמה שבשום מקום לא מכינים אחת דומה לה, כבר מזמן הפכו לשם דבר עבור אנשי אוכל שמחפשים אחר ריגושים קולינריים מקומיים.

מינרווה  בעזבה. אלון מסיקה
למדה את רזי המטבח תוך כדי עבודה, מינרווה דאוד בעזבה/אלון מסיקה

"שלושה בנים ובת יש לנו", צוחקת מינרווה. "עזבה נולדה, גדלה והתבגרה יחד עם בניי והיא לא רק חלק מהמשפחה, היא מרכזה". דמותה הנאה והמטופחת ניבטת מבין הסירים כשהיא עומדת ומערבבת לתוך תבשיל העגבניות את תרמילי הבמיה שבדיוק סיימה לקטום ולטגן. לפני שנפתחה המסעדה, מעולם לא נכנסה למטבח, היא מגלה. את התשוקה והשיגעון לבישול ולאוכל הביא חביב מהבית ומאמו. בשקדנות למדה מחמותה ומבעלה עד שהתאהבה בעצמה בחיידק.

לכבוד סוכות בישלה לנו מינרווה ארוחה מתובלת ברימונים. "ליד כל בית ערבי ובבתים יהודיים רבים, תמיד תמצאו עץ רימון. הוא אחד הפירות המקומיים הכי מלכותיים שבורכנו בהם", מוסיף חביב וממליץ את גרגריו הבוהקים להוסיף בעונה לסלטים ובסופה להכין מהם מעקוד, שפירושו מרוכז. את הרימונים של סוף העונה מבשלים עם סוכר ומצמצמים במשך שעות, עד לקבלת סירופ מרוכז שמוסיף טעם, סמיכות וחמצמצות לתבשילים. ככה ניתן ליהנות מסגולותיו ומטעמו לאורך כל השנה.

ככה מכינים רכז רימונים
מרק פרסי עם כדורי בשר ורימונים
חג עליז: מתכון לוודקה רימונים

עוד באותו נושא

השומרוני הטוב: סעודת סוכות שומרונית

לכתבה המלאה

חציל קלוי ולא עם טחינה

חציל קלוי עם רימונים בעזבה. אלון מסיקה
כל בוקר בעזבה מתחיל עם מגש חצילים שנכנס לאש/אלון מסיקה

הבוקר בעזבה נפתח במגש עמוס חצילים שנכנס לטאבון להישרף באש. את החציל עם הטחינה הגולמית כולם אוהבים ומכירים, הפעם מכינה מינרווה חציל קלוי עם שום ורימונים שמוסיפים לו חמיצות עדינה.

חציל קלוי עם שום ורימונים

מתכון מאת: מינרווה דאוד, מסעדת עזבה, מערכת וואלה! אוכל

חציל קלוי עם רימונים בעזבה. מערכת וואלה! NEWS
במקום מנת החציל המוכרת עם הטחינה, חציל ברימונים

מצרכים למתכון

    • 2חצילים (רצוי בלדי)
    • 2שיני שום
    • מלח גס
    • 1פלפל חריף ירוק פרוס
    • 1חופןעלי פטרוזליה קצוצים דק
    • 1חופןגרגרי רימון

אופן ההכנה

איך מכינים חציל קלוי עם שום ורימונים?

  • 1
    קולים את החצילים מעל אש גלויה ונותנים להם להיחרך עד שהחציל רך מבפנים וקליפתו שחורה ומפוחמת. מקלפים את הקליפה עם הידיים ומעבירים למסננת עד להגרת הנוזלים.
  • 2
    כותשים עם מכתש ועלי את שיני השום עם מלח, מוסיפים את החצילים וממשיכים לכתוש יחד עוד קצת.
    מינרווה דאוד כותשת את המרכיבים לחציל הקלוי/אלון מסיקה
  • 3
    מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית טוב, חופן גרגירי רימונים ופטרוזיליה קצוצה ואת פרוסות הפלפל הירוק. מגישים.

סלט ג'רג'יר עם רימונים

מתכון מאת: מינרווה דאוד, מסעדת עזבה, מערכת וואלה! אוכל

סלט ג'רג'יר עם רימונים בעזבה. מערכת וואלה! NEWS
סלט ג'רג'יר ואבני אודם

מצרכים למתכון

    • 1צרורג'רג'יר (גרגיר נחלים)
    • 4עגבניות
    • 1בצל סגול
    • 2פלפלים אדומים מתוקים
    • 1חופןגרגרי רימון
    • ½כפיתסומאק
    • ½כפיתכמון
    • 1כףרכז רימונים
    • שמן זית
    • מיץ לימון
    • מלח

אופן ההכנה

איך מכינים סלט ג'רג'יר עם רימונים?

  • 1
    חתוכים את עלי הג'רגיר גס. את העגבניות חותכים לפרוסות וכל פרוסה חותכים ל-4. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפלפל לרצועות.
  • 2
    בקערת ערבוב מערבבים את הירקות החתוכים עם שאר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עוד קצת רימונים לפני ההגשה.
    כל סלט שנוסיף לו גרגרי רימון יקבל תוספת צבע, טעם ומרקם/אלון מסיקה

תבשיל במיה עשיר

תבשיל במיה ברכז רימונים  בעזבה. אלון מסיקה
את הבמיה מטגנים טיגון קצר בשמן עמוק לפני שהיא נכנסת לתבשיל/אלון מסיקה

עוד רגע מסתיימת עונת הבמיה ואלו הרגעים האחרונים ליהנות מבמיה טרייה. את הגבעול שבקצה הבמיה, מסירה מינרווה, אך בלי לפתוח ולפצוע את התרמיל עצמו - בקצהו נותרת סיומת לבנה ומעט מחודדת כמו של עיפרון.

"בניגוד לתבשילים רבים שאוהבים בצל, הבמיה", חשוב לה להדגיש, "הולכת הכי טוב עם שום. הבצל לא מחמיא לה. רכז הרימונים במנה מוסיף טעם ועוזר להסמיך את הרוטב".

את התבשיל ניתן להכין גם ללא בשר, כך היא מגישה אותו במסעדה והוא מבוקש מאוד בקרב צמחונים וטבעונים והוא הכי טעים מעל אורז לבן עם אטריות.

תבשיל במיה ובשר ברכז רימונים

מתכון מאת: מינרווה דאוד, מסעדת עזבה, מערכת וואלה! אוכל

תבשיל במיה ברכז רימונים  בעזבה. אלון מסיקה
תבשיל במיה ברכז רימונים בעזבה

מצרכים למתכון

  • לטיגון הבמיה הראשוני:

    • 500גרםבמיה
    • שמן לטיגון עמוק
  • לרוטב הבשר והרימונים:

    • שמן זית
    • 300גרםבשר טחון בקר או קצוץ עם סכין (לא חובה, למנה טבעונית ניתן לוותר עליו)
    • 1ראש שום מפורק לשיניים קלופות וקצוצות
    • 4עגבניות קצוצות
    • 4עגבניות מרוסקות
    • 2כוסותמים
    • 4כפותרכז רימונים
    • מלח
  • לאורז לבן עם אטריות:

    • 2כוסותאורז יסמין מושרה במים לחצי שעה
    • 1כוסאטריות דקות
    • ¼כוסשמן
    • 4כוסותמים
    • מלח

אופן ההכנה

איך מכינים תבשיל במיה ובשר ברכז רימונים?

  • 1
    לתבשיל במיה: קוטמים מכל תרמיל במיה את הגבעול עם סכין בזהירות מבלי לפצוע ולפתוח אותה. מחממים שמן עמוק בסיר רחב ומטגנים את הבמיה כמה דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת עם נייר סופג.
    קוטמים מכל תרמיל במיה את הגבעול עם סכין בזהירות מבלי לפצוע ולפתוח אותה/אלון מסיקה
  • 2
    בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את שיני השום הקצוצות והבשר עד שהוא מחליף את צבעו.
  • 3
    מוסיפים את העגבניות החתוכות והעגבניות המרוסקות ומערבבים. יוצקים את המים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
  • 4
    מוסיפים את הבמיה המטוגנת לסיר ומבשלים יחד כ-15 דקות. רגע לפני שמסירים מהאש, מוסיפים את רכז הרימונים, מערבבים ומגישים לצד אורז לבן עם אטריות.
  • 5
    לאורז לבן עם אטריות: מחממים בסיר את השמן ומטגנים את האטריות עד השחמה. יוצקים את כוסות המים, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח. מסננים את האורז ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים ומבשלים יחד 15 דקות. ניתן להגיש עם שבבי שקדים קלויים.

לימונדה ביתית עם רימונים

מתכון מאת: מינרווה דאוד, מסעדת עזבה, מערכת וואלה! אוכל

לימונדה בעזבה. מערכת וואלה! NEWS
משקה האלים: הלימונדה המפורסמת של עזבה בתוספת רימונים

מצרכים למתכון

  • לקנקן:

    • 1לימון
    • 1כוסמיץ לימון סחוט טרי
    • 1כוססוכר
    • ½כוסגרגרי רימון
    • 2טיפותמי ורדים
    • קרח

אופן ההכנה

איך מכינים לימונדה ביתית עם רימונים?

  • 1
    חותכים את הלימון גס, מוציאים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון עם הקליפה.
  • 2
    בקנקן מערבבים את מיץ הלימון עם הסוכר היטב. יוצקים מים לא עד הסוף.מוסיפים את הלימון הטחון, מי הוורדים וגרגרי הרימון, מערבבים שוב ומגישים עם קרח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully