וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף שחום ברוטב פורטוגזי

במיוחד עבור אוהבי החריף: עוף צלוי ברוטב פירי פירי . עסיסי בפנים ופריך מבחוץ, מצוין גם בכריכים וסתם לטבול עם לחם לבן

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
עוף פירי פירי. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק,
עוף פירי פירי/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק

מצרכים למתכון

  • 4 יחידות כרעיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • לרוטב הפירי פירי:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
  • 1 פלפל חלפיניו, או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כף כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש (רשות, למנה חריפה במיוחד)
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הפלפלים והשום, כדקה.
  • 2. מוסיפים את התבלינים היבשים, מערבבים ויוצקים את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות ומיץ הלימון. מערבבים.
  • 3. מבשלים את הרוטב על אש קטנה כ- 7 דקות. מסירים מהאש וטוחנים הכל לקרם חלק.
  • 4. העוף: מניחים את הכרעיים בתבנית או סיר רחב חסין חום בשכבה אחת ושופכים את רוטב הפירי פירי מעליהם. מכסים בנייר אלומיניום.
  • 5. צולים כשעה בחום של 180 מעלות, מסירים את הכיסוי ואופים כ- 30 דקות נוספות עד להשחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully