פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף שחום ברוטב פורטוגזי

      במיוחד עבור אוהבי החריף: עוף צלוי ברוטב פירי פירי . עסיסי בפנים ופריך מבחוץ, מצוין גם בכריכים וסתם לטבול עם לחם לבן

      4 מדרגים / 3.39 כוכבים

      עוף פירי פירי ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק)
      עוף פירי פירי ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק)

      מצרכים

      • 4 יחידות כרעיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
      • לרוטב הפירי פירי:
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
      • 1 פלפל חלפיניו, או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
      • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
      • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כף כמון
      • 2 כפות פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש (רשות, למנה חריפה במיוחד)
      • 1/2 כוס קרם קוקוס
      • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
      • מיץ מלימון שלם

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הפלפלים והשום, כדקה.
      • 2. מוסיפים את התבלינים היבשים, מערבבים ויוצקים את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות ומיץ הלימון. מערבבים.
      • 3. מבשלים את הרוטב על אש קטנה כ- 7 דקות. מסירים מהאש וטוחנים הכל לקרם חלק.
      • 4. העוף: מניחים את הכרעיים בתבנית או סיר רחב חסין חום בשכבה אחת ושופכים את רוטב הפירי פירי מעליהם. מכסים בנייר אלומיניום.
      • 5. צולים כשעה בחום של 180 מעלות, מסירים את הכיסוי ואופים כ- 30 דקות נוספות עד להשחמה.

      עוד מתכוני עוף

      עוף שחום ברוטב פורטוגזי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -