עוף שחום ברוטב פורטוגזי
במיוחד עבור אוהבי החריף: עוף צלוי ברוטב פירי פירי . עסיסי בפנים ופריך מבחוץ, מצוין גם בכריכים וסתם לטבול עם לחם לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 יחידות כרעיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- לרוטב הפירי פירי:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
- 1 פלפל חלפיניו, או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- 4 שיני שום קלופות וקצוצות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כף כמון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש (רשות, למנה חריפה במיוחד)
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה
- 1. הכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הפלפלים והשום, כדקה.
- 2. מוסיפים את התבלינים היבשים, מערבבים ויוצקים את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות ומיץ הלימון. מערבבים.
- 3. מבשלים את הרוטב על אש קטנה כ- 7 דקות. מסירים מהאש וטוחנים הכל לקרם חלק.
- 4. העוף: מניחים את הכרעיים בתבנית או סיר רחב חסין חום בשכבה אחת ושופכים את רוטב הפירי פירי מעליהם. מכסים בנייר אלומיניום.
- 5. צולים כשעה בחום של 180 מעלות, מסירים את הכיסוי ואופים כ- 30 דקות נוספות עד להשחמה.