חמין - בלי שעועית

חמין הוא אחד הטעמים הביתיים הכי נהדרים שאפשר לדמיין. אלא שיש כאלו שפחות אוהבים את התבשיל בגלל הכבדות שלו, שמגיעה מהשעועית. המתכון הבא יפתור להם את הבעיות.

מתכון מאת: אריק שרף,ascharf@zahav.net.il
חמין זריז של סוגת. נמרוד סונדרס,
חמין זריז של סוגת(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 1 ק"ג שריר הזרוע (חלק 8)
  • 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים ומפולחים
  • 1 כוס גריסי פנינה שטופים
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 4 ביצים
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • פרוסות תפוחי אדמה לריפוד תחתית הסיר
  • קישקע

אופן ההכנה

  • 1. לרפד את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה.
  • 2. לפזר את הגריסים בשכבה אחידה.
  • 3. להניח את גוש הבשר מעל ולפזר התבלינים. לכסות בתפוחי אדמה ופרוסות בצל לסירוגין. למלא במים עד לכיסוי המצרכים. לשים ביצים.
  • 4. להביא לרתיחה, ולהעביר לפלטת שבת למשך הלילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully