פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף אפוי עם ירקות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 5 כרעי עוף
      • 1 פלפל אדום, מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות
      • 3 קישואים חתוכים לקוביות
      • 2 גזרים גדולים,מקולפים וחתוכים לקוביות
      • 1/2 כוס אפונה קפואה
      • 1/2 כוס תירס
      • 100 גרם פטריות, רחוצות ופרוסות
      • 3/4 כוס אורז מבושל (לא הכרחי)
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • מלח
      • למשרה:
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מיץ מתפוז אחד
      • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
      • 1/2 כוס מים
      • 5 גבעולי פטרוזיליה, העלים בלבד
      • 1 גבעול בזיליקום, העלים בלבד
      • 2 גבעולי טרגון או טימין, העלים בלבד
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות קוניאק או ברנדי
      • פלפל שחור גרוס
      • פפריקה מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה שיכולה להכיל את העופות.
      • 2. מנקים וממליחים את העופות היטב מכל צדדיו. שמים בקערה ומשרים כשעה.
      • 3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
      • 4. משרים את האפונה והתירס במים רותחים כעשר דקות. מסננים.
      • 5. שמים את הירקות והאורז בתבנית אפייה. מסדרים מעל את העופות. מפזרים פלפל, פפריקה וקליפת לימון. מכסים בנייר אלומיניום. אופים כ-40 דקות. מעבירים את התנור ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות, או עד שהעוף מזהיב.
      • אפשר להשתמש במיץ מלימון אחד מהול במים במקום במיץ תפוז, ואז להחליף את הקוניאק בליקר תפוזים. אפשר גם לגוון עם הירקות.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -