וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף אפוי עם ירקות

מתכון מאת: אלעד,ddi14@hotmail.com

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 5 כרעי עוף
  • 1 פלפל אדום, מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים גדולים,מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • 1/2 כוס תירס
  • 100 גרם פטריות, רחוצות ופרוסות
  • 3/4 כוס אורז מבושל (לא הכרחי)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח
  • למשרה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מתפוז אחד
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1/2 כוס מים
  • 5 גבעולי פטרוזיליה, העלים בלבד
  • 1 גבעול בזיליקום, העלים בלבד
  • 2 גבעולי טרגון או טימין, העלים בלבד
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה שיכולה להכיל את העופות.
  • 2. מנקים וממליחים את העופות היטב מכל צדדיו. שמים בקערה ומשרים כשעה.
  • 3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • 4. משרים את האפונה והתירס במים רותחים כעשר דקות. מסננים.
  • 5. שמים את הירקות והאורז בתבנית אפייה. מסדרים מעל את העופות. מפזרים פלפל, פפריקה וקליפת לימון. מכסים בנייר אלומיניום. אופים כ-40 דקות. מעבירים את התנור ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות, או עד שהעוף מזהיב.
  • אפשר להשתמש במיץ מלימון אחד מהול במים במקום במיץ תפוז, ואז להחליף את הקוניאק בליקר תפוזים. אפשר גם לגוון עם הירקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully