קפה הארומות המעורבות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 כפות שמנת מתוקה.
- ½ כוס קפה אספרסו חזק וחם
- 1-1/4 כפית אייריש-קרים או ליקר אחר (רצוי טעם קפה או שוקולד, אך לא בטעמי פירות)
- ½ כפית סוכר, רצוי חום
- ¼ כוס חלב חם מאוד
- קמצוץ לימון מגורד ניתן להחליף בפירורי שוקולד
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בכוס את החלב, האלכוהול ומחצית מכמות הסוכר.
- 2. יוצקים את התערובת לכוס שקופה גבוהה. רצוי לעשות את השלבים הראשונים במהירות על מנת לשמור על חומו של החלב.
- 3. מוסיפים בעדינות את הקפה לחלב ובוחשים קלות. מניחים לדקה.
- 4. בקערה נפרדת מקציפים ידנית את השמנת המתוקה, עד שנוצר קצף עמיד אך לא קשה במיוחד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הסוכר שנותר.
- 5. "מניחים" בזהירות את הקצפת על פני הקפה. מפזרים מעל הקצפת את גרידת הלימון ומגישים.