מתכונים חמים

קפה הארומות המעורבות

מתכון מאת: טלי מושב שדה ניצן 8 ד.נ.נגב מיקוד: 85470 08 9982837 16.5,talikar@walla.co.il
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 כפות שמנת מתוקה.
  • ½ כוס קפה אספרסו חזק וחם
  • 1-1/4 כפית אייריש-קרים או ליקר אחר (רצוי טעם קפה או שוקולד, אך לא בטעמי פירות)
  • ½ כפית סוכר, רצוי חום
  • ¼ כוס חלב חם מאוד
  • קמצוץ לימון מגורד – ניתן להחליף בפירורי שוקולד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בכוס את החלב, האלכוהול ומחצית מכמות הסוכר.
  • 2. יוצקים את התערובת לכוס שקופה גבוהה. רצוי לעשות את השלבים הראשונים במהירות על מנת לשמור על חומו של החלב.
  • 3. מוסיפים בעדינות את הקפה לחלב ובוחשים קלות. מניחים לדקה.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים ידנית את השמנת המתוקה, עד שנוצר קצף עמיד אך לא קשה במיוחד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הסוכר שנותר.
  • 5. "מניחים" בזהירות את הקצפת על פני הקפה. מפזרים מעל הקצפת את גרידת הלימון ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully