פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פוקצ'ה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 1/5 1 ק"ג קמח לבן
      • 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
      • 3/4 כוס שמן זית
      • 1 כוס חלב חמים
      • 1 כף סוכר
      • 40 גרם שמרים טריים או 2 כפות אבקת שמרים שמורה בוואקום
      • 1 כף מלח
      • 1 כוס מים חמימים
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית פפריקה מתוקה ו/או חריפה
      • 1 כוס מלאה עשבי תיבול קצוצים, להשתמש בטריים בלבד כמו: רוזמרין, נענע, אורגנו, טימין, מרווה - רצוי לפחות משלושה סוגים שונים

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת המיקסר, לערבב את השמרים, כף קמח, כף סוכר. להוסיף בהדרגתיות חצי כוס מים חמימים.
      • 2. במחבת כבדה לחמם 3 כפות שמן זית. לטגן את הבצל הקצוץ עד שמאודה. להוסיף את עשבי התיבול למשך דקה, תוך ערבוב.
      • להעביר לקערה, להוסיף את החלב החמים, כף מלח, פלפל שחור, פפריקה ולערבב.
      • 3. לקערת השמרים שתפחו להוסיף תוך עירבול קמח, תערובת הבצל, 4 כפות שמן. לערבב עד לקבלת מרקם גמיש ולא דביק - להוסיף מים חמימים או קמח אם צריך. להניח את הבצק בקערה משומנת במעט שמן זית לתפיחה, כשעה עד שעתיים. להוציא אוויר ולהתפיח שוב.
      • 4. לשמן תבנית בשמן זית. ליצור מהבצק כדורים, להניח במרווחים בתבנית למשך שעה לפחות. לפזר מעל מעט שמן זית וקצת מלח גס.
      • 5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית תבנית מלאה מים לקבלת אדים בזמן האפיה. אופים כ-15-17 דקות. לא לפתוח באמצע לבדיקה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -