וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקצ'ה

מתכון מאת: מערכת וואלה

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1/5 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס חלב חמים
  • 1 כף סוכר
  • 40 גרם שמרים טריים או 2 כפות אבקת שמרים שמורה בוואקום
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה ו/או חריפה
  • 1 כוס מלאה עשבי תיבול קצוצים, להשתמש בטריים בלבד כמו: רוזמרין, נענע, אורגנו, טימין, מרווה - רצוי לפחות משלושה סוגים שונים

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר, לערבב את השמרים, כף קמח, כף סוכר. להוסיף בהדרגתיות חצי כוס מים חמימים.
  • 2. במחבת כבדה לחמם 3 כפות שמן זית. לטגן את הבצל הקצוץ עד שמאודה. להוסיף את עשבי התיבול למשך דקה, תוך ערבוב.
  • להעביר לקערה, להוסיף את החלב החמים, כף מלח, פלפל שחור, פפריקה ולערבב.
  • 3. לקערת השמרים שתפחו להוסיף תוך עירבול קמח, תערובת הבצל, 4 כפות שמן. לערבב עד לקבלת מרקם גמיש ולא דביק - להוסיף מים חמימים או קמח אם צריך. להניח את הבצק בקערה משומנת במעט שמן זית לתפיחה, כשעה עד שעתיים. להוציא אוויר ולהתפיח שוב.
  • 4. לשמן תבנית בשמן זית. ליצור מהבצק כדורים, להניח במרווחים בתבנית למשך שעה לפחות. לפזר מעל מעט שמן זית וקצת מלח גס.
  • 5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית תבנית מלאה מים לקבלת אדים בזמן האפיה. אופים כ-15-17 דקות. לא לפתוח באמצע לבדיקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully