- 1. להכנת המילוי: קוצצים במעבד מזון גס את הכבד והבצל. מעבירים לקערה ומערבבים עם השום, המצות, האגוזים והתפוחים. מוסיפים מלח ופלפל.
-
- 2. להכנת המשחה: מערבבים שמן זית או חמאה מומסת עם כמות נדיבה של פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
-
- 3. להכנת ההודו: מחממים תנור לחום גבוה מאד. לתוך ההודו דוחסים את המילוי ומורחים אותו היטב במשחה. מסדרים בתבנית רחבה ועמוקה, כשהחזה פונה מעלה.
-
- 4. אופים בתנור חם מאוד כ-45 דקות. מדי פעם שופכים על ההודו את המיצים שהצטברו בתבנית.
-
- 5. אחרי 45 דקות מכסים את ההודו בנייר כסף ואופים כ-20 דקות נוספות לכל קילו. ממשיכים לשפוך את המיצים על העוף.
-
- 6. מסירים את נייר הכסף ומשאירים את ההודו לחצי שעה נוספת בתנור, להשחמה. גם כאן שופכים על ההודו ממיציו מדי פעם.
- כדי לדעת אם ההודו מוכן דוקרים אותו בפרק שבין הפולקע והירך. אם הנוזלים שיוצאים בהירים ולא אדומים סימן שהוא מוכן.
-
- 7. מצננים מחוץ לתנור כ-30 דקות לפני ההגשה.