מתכונים חמים

הודו ממולא - לפסח

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

הודו ממולא

מחשבון המרות

מצרכים

  • להודו אחד:
  • 1 הודו
  • 4 בצלים גדולים, פרוסים ומטוגנים עד להשחמה
  • 1 ראש שום, מופרד לשיניים וקצוץ
  • 4 מצות שבורות ומושרות במעט מרק עוף
  • 1/2 ק"ג כבדי עוף, מטוגנים
  • 100 גרם אגוזים שבורים גס (פקאן או מלך)
  • 2 תפוחים קצוצים גס
  • פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
  • שמן זית או חמאה מומסת (תלוי בדרישות הכשרות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המילוי: קוצצים במעבד מזון גס את הכבד והבצל. מעבירים לקערה ומערבבים עם השום, המצות, האגוזים והתפוחים. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 2. להכנת המשחה: מערבבים שמן זית או חמאה מומסת עם כמות נדיבה של פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  • 3. להכנת ההודו: מחממים תנור לחום גבוה מאד. לתוך ההודו דוחסים את המילוי ומורחים אותו היטב במשחה. מסדרים בתבנית רחבה ועמוקה, כשהחזה פונה מעלה.
  • 4. אופים בתנור חם מאוד כ-45 דקות. מדי פעם שופכים על ההודו את המיצים שהצטברו בתבנית.
  • 5. אחרי 45 דקות מכסים את ההודו בנייר כסף ואופים כ-20 דקות נוספות לכל קילו. ממשיכים לשפוך את המיצים על העוף.
  • 6. מסירים את נייר הכסף ומשאירים את ההודו לחצי שעה נוספת בתנור, להשחמה. גם כאן שופכים על ההודו ממיציו מדי פעם.
  • כדי לדעת אם ההודו מוכן דוקרים אותו בפרק שבין הפולקע והירך. אם הנוזלים שיוצאים בהירים ולא אדומים סימן שהוא מוכן.
  • 7. מצננים מחוץ לתנור כ-30 דקות לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully