
כדורי בשר ברוטב עגבניות (הילה קריב)
- ל-5 מנות:
- לכדורי הבשר:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 200 גר' שומן כבש
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 כפיות מלח
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- לרוטב:
- 3 עגבניות אדומות טריות קצוצות
- 100 גר' רסק עגבניות
- 4 שיני שום פרוסות
- 200 גר' זיתים שחורים קלמטה מגולענים
- 1 כפית סוכר חום
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1. מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את המרכיבים, יוצרים כדורי קציצות (50 גר' כל אחת) ומטגנים במעט שמן. מניחים בצד על נייר סופג.
- 2. מכינים את הרוטב: מטגנים את השום עם 1/4 כוס שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד כ-3 דק'. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כ-15 דק' (ניתן להוסיף 1/2 כוס מים במהלך הבישול).
- 3. מוסיפים את הקציצות לרוטב החם.
- 4. להגשה: מניחים על מצע אורז לבן 2-3 קציצות ומעט רוטב. מגישים חם.
עוד מתכוני בקר
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה