פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כדורי בשר ברוטב עגבניות וזיתים

      כדורי בשר הם מאכל נפוץ בלא מעט ארצות, אבל כשהשף דימה ברגין ממסעדת "מזטי" בתל אביב מכין אותם, הם מיד מקבלים טוויסט נחמד, בעיקר בזכות זיתי הקלמטה המרירים.

      9 מדרגים / 3.29 כוכבים

      כדורי בשר ברוטב עגבניות (הילה קריב)
      כדורי בשר ברוטב עגבניות (הילה קריב)

      מצרכים

      • ל-5 מנות:
      • לכדורי הבשר:
      • 1 ק"ג בשר בקר טחון
      • 200 גר' שומן כבש
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • 3 כפיות מלח
      • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
      • 2 ביצים
      • לרוטב:
      • 3 עגבניות אדומות טריות קצוצות
      • 100 גר' רסק עגבניות
      • 4 שיני שום פרוסות
      • 200 גר' זיתים שחורים קלמטה מגולענים
      • 1 כפית סוכר חום
      • 2 כפיות מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את המרכיבים, יוצרים כדורי קציצות (50 גר' כל אחת) ומטגנים במעט שמן. מניחים בצד על נייר סופג.
      • 2. מכינים את הרוטב: מטגנים את השום עם 1/4 כוס שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד כ-3 דק'. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כ-15 דק' (ניתן להוסיף 1/2 כוס מים במהלך הבישול).
      • 3. מוסיפים את הקציצות לרוטב החם.
      • 4. להגשה: מניחים על מצע אורז לבן 2-3 קציצות ומעט רוטב. מגישים חם.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -