לביבות תפוחי אדמה, בטטה ומצות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מצות
- 4 ביצים
- כוס מים רותחים
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
- 50 גרם גבינה מלוחה
- תפוח אדמה קטן מגורר דק
- בטטה קטנה מגוררת דק
- 4 כפות עירית קצוצה
- מלח, פלפל לבן
- שמן לטיגון (לא עמוק)
אופן ההכנה
- 1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה.
- 3. במחבת רחבה ושטוחה מחממים את השמן.
- 4. בעזרת כף יוצרים לביבות ומחליקים לשמן החם.
- 5. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
- 6. מגישים לצד יוגורט סמיך או שמנת חמוצה.