לזניה צמחונית
מתכון פשוט וקל מאוד להכנה של לזניה ביתית צמחונית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1קופסאעלי לזניה
- 1בצל קצוץ
- 1עגבניה חתוכה לקוביות
- 2קופסאותרסק עגבניות
- גבינה צהובה מגורדת
- 1קופסאשמנת מתוקה
- קורטמלח
- קורטסוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לזניה צמחונית?
- 1הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניה החתוכה לקוביות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
- 2מכינים את הלזניה: מניחים בתבנית אפייה שכבה ראשונה של עלי לזניה כך שתמלא את כולה, מעליה שופכים שכבת רוטב ומפזרים שכבה אחידה של גבינה צהובה מגורדת. מכסים בעלי לזניה, ושוב רוטב ומסיימים בשכבה אחרונה של גבינה מגוררת (ללא עלה לזניה).
- 3מכניסים לתנור למשך חצי שעה בחום של 180 מעלות עד להשחמה של הגבינה הצהובה למעלה.