מתכונים חמים

בראוניז בסיר

ההכנה קלה והם נשמרים כמה ימים בלי בעיה, אבל מעלה חשובה נוספת היא שבזכות דרך ההכנה המיוחדת אפשר להשתמש גם במרגרינה והטעם עדיין יהיה מעולה. ולפני שתתנפלו: גם אני מעדיפה להשתמש בחמאה, אבל מה לעשות שיש אנשים שומרי כשרות שרוצים משהו מתוק אחרי ארוחה בשרית?

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בראוניז ( סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 150 גרם חמאה או מרגרינה, רגילה או בטעם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • כוס ורבע קמח רגיל
  • 4 ביצים
  • * תבנית מלבנית (בערך בגודל 24X28 ס"מ) או מרובעת בגודל דומה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  • 2. שמים בסיר בינוני חמאה/מרגרינה, שוקולד וסוכר. מחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, עד שהכל נמס. עדיין לא מכבים את האש.
  • 3. מוסיפים אבקת קקאו, אבקת קפה נמס, וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים במרץ. ברגע שהקמח כולו נבלע והעיסה אחידה- מורידים מהאש. אם העיסה סמיכה וגושית, זה בסדר.
  • 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.
  • 5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא טיפה רטוב, עם פירורים. מוציאים, מצננים לגמרי, חותכים לריבועים ושומרים בקופסה סגורה. אם שומרים במקרר ומגישים קר, הטעם יהיה יותר מודגש ולח. אם שומרים בחוץ, הטעם יהיה יותר קליל ועוגתי. לשיקולכם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully