יש לנו מתכון לבראוניז עם גבינה וקפה, בראוניז עם דלעת, בראוניז עם לבבות חמאת בוטנים וכאלה ששמים בתוכם את כל הפינוקים שיש בבית, אבל כשמתחשק משהו מתוק ושוקולדי, כל מה שבאמת צריך זה מתכון אחד בסיסי לבראוניז שוקולד פשוט וטוב.
הכנתם קלה במיוחד ולא דורשת זמן רב, גם לא זמן אפייה ממושך, להיפך - בבראוניז מומלץ לאפות כמה שפחות כדי לשמור על המרקם (אם תרצו להעמיק בנושא כנסו למדריך שלנו לבראוניז חלומיים עם כל הטיפים). ואם תשתמשו עבור המסת השוקולד בסיר או בקערה מספיק גדולים, תוכלו לערבב את כל המסה בכלי אחד בלי ללכלך כלים נוספים.
המתכון הזה הוא מתכון בסיסי ובסופו תוכלו למצוא גרסה ללא גלוטן, אופציית פרווה וגם הצעות לגיוונים ופינוקים למי שאוהב להוסיף לבראוניז שלו אגוזים, שוקולד, פירות ואפילו בייגלה.
מרגישים שעדיין משהו לא עובד לכם? כנסו לכתבה שלנו על 6 טעויות שהורסות לכם את הבראוניז.
בראוניז מתכון בסיסי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200גרםשוקולד מריר ( מומלץ בעל 60% מוצקי קקאו)
- 100גרםחמאה (או שמן קוקוס)
- ¾כוססוכר
- 1כפיתתמצית וניל
- 1כפיתקפה נמס (לא חובה)
- ½כוסאבקת קקאו כהה
- 3ביצים L ( או 4 ביצים גודל M)
- 1כוסקמח (140 גרם)
- ¼כפיתמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בראוניז מתכון בסיסי?
- 1מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית בגודל 20*20 ס"מ או מרפדים בנייר אפייה (גודל התבנית יקבע את עובי הבראוניז).
- 2שמים בסיר בינוני את החמאה, השוקולד והסוכר. מחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, עד שהכול נמס. לחילופין, ניתן להמיס בקערה במיקרו בפולסים של 30 שניות ולערבב בין לבין.
- 3שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב עם מטרפה בין הוספה להוספה (חשוב לבדוק לפני הוספת הביצה הראשונה שתערובת השוקולד לא חמה מדי. אם כן, מחכים שתצטנן מעט).
- 4מוסיפים את אבקת הקקאו, הקפה, הווניל והמלח ומערבבים היטב.
- 5מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שהקמח כולו נבלע והעיסה אחידה (נזהרים מערבוב יתר).
- 6יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. אופים 25-30 דקות, עד עד שהשוליים יציבים למגע והמרכז עדיין מעט רוטט.
- 7מוציאים, מצננים לגמרי, חותכים לריבועים ושומרים בקופסה סגורה. אם שומרים במקרר ומגישים קר, הטעם יהיה יותר מודגש ולח. אם שומרים בחוץ, הטעם יהיה יותר קליל ועוגתי. לשיקולכם.
- טיפ: אם אתם אוהבים את הבראוניז מאוד שוקולדיים ופאדג'יים, הכניסו את התבנית ישירות מהתנור למקפיא ורק אח"כ חיתכו אותם. אם אתם חוששים להניח את התבנית החמה במקפיא, הניחו אותה מעל קרש חיתוך.
- לגרסה ללא גולטן: מחליפים את הקמח בקורנפלור או ב-130 גרם קמח שקדים ו-3 כפות קורנפלור.
- גיוונים: לבלילת הבראוניז ניתן להוסיף 100 גרם אגוזים שאוהבים (פקאן, לוז או מלך למשל), מרציפן חתוך לקוביות או לחילופין 100 גרם שוקולד קצוץ (לבן, רובי, חלב או בלונדי). לאוהבי שילוב המתוק-מלוח, ניתן להוסיף 100 גרם שמיניות בייגלה, ומי שאוהב פירות יוכל לשלב בפנים פירות יער.