פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצק לפיצה

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      פיצה (ShutterStock)
      פיצה (ShutterStock)

      מצרכים

      • 250 מ"ל מים פושרים
      • ¼ כפית סוכר
      • 15 גרם שמרים טריים
      • 800 גרם קמח
      • 80 גרם קמח תירס
      • 2 כפיות מלח גס
      • 2 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את המים, הסוכר והשמרים ומשהים למשך 5 דקות.
      • 2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, קמח התירס, המלח ושמן הזית.
      • 3. מוסיפים את תערובת השמרים והמים לתוך תערובת הקמחים והשמן תוך כדי לישה.
      • 4. מורחים את הבצק שהתקבל בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה וחצי.
      • 5. מאגרפים את כף היד ונותנים מכה במרכז הבצק.
      • 6. אחרי המכה נותנים לבצק חצי שעה להרגע ולהמשיך לתפוח.
      • 7. אחרי שהוא נרגע, נותנים עוד אגרוף אחד אחרון.
      • 8. מחלקים את הבצק לכדורים,לפי הגודל שאתם בוחרים.
      • 9. מחממים תנור ל 190 מעלות.
      • 10. מניחים כל כדור על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך מקומח לצורת עיגולים בעובי של מקסימום 5 מ"מ.
      • 11. מברישים את העיגולים בשמן זית.
      • 12. אופים כ5 דקות, מוציאים, מורחים רוטב, תוספות, גבינות, עשבים ומה שרוצים, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית ומכניסים לצלייה בגריל של עוד מספר דקות, עד שהפיצה זהובה ומגרה.
      • התחכמות: אפשר להכין שתי שכבות של בצק: מרדדים את הבצק ואז מניחים פרוסות מוצרלה או עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח גס או מה שרוצים, מקפלים את עלה הבצק ומרדדים שוב. מורחים רוטב ותוספות כאוות נפשכם.

      עוד מתכוני מאפים

      בצק לפיצה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -