- 1. מערבבים את המים, הסוכר והשמרים ומשהים למשך 5 דקות.
-
- 2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, קמח התירס, המלח ושמן הזית.
-
- 3. מוסיפים את תערובת השמרים והמים לתוך תערובת הקמחים והשמן תוך כדי לישה.
-
- 4. מורחים את הבצק שהתקבל בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה וחצי.
-
- 5. מאגרפים את כף היד ונותנים מכה במרכז הבצק.
-
- 6. אחרי המכה נותנים לבצק חצי שעה להרגע ולהמשיך לתפוח.
-
- 7. אחרי שהוא נרגע, נותנים עוד אגרוף אחד אחרון.
-
- 8. מחלקים את הבצק לכדורים,לפי הגודל שאתם בוחרים.
-
- 9. מחממים תנור ל 190 מעלות.
-
- 10. מניחים כל כדור על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך מקומח לצורת עיגולים בעובי של מקסימום 5 מ"מ.
-
- 11. מברישים את העיגולים בשמן זית.
-
- 12. אופים כ5 דקות, מוציאים, מורחים רוטב, תוספות, גבינות, עשבים ומה שרוצים, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית ומכניסים לצלייה בגריל של עוד מספר דקות, עד שהפיצה זהובה ומגרה.
-
- התחכמות: אפשר להכין שתי שכבות של בצק: מרדדים את הבצק ואז מניחים פרוסות מוצרלה או עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח גס או מה שרוצים, מקפלים את עלה הבצק ומרדדים שוב. מורחים רוטב ותוספות כאוות נפשכם.