עוגיות חמאה זהובות ופריכות
עוגיות חמאה זהובות, פריכות ונמסות בפה הן תמיד פינוק עבור גדולים וקטנים כאחד. מתכון קל ופשוט שתמיד מצליח. עכשיו בוואלה! אוכל. הכנסו >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 350גרםקמח תופח (1/2 2 כוסות או חבילה קטנה)
- 150גרםחמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1ביצה
- 2חלמונים
- 1כוססוכר
לקישוט
- אבקת סוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות חמאה זהובות ופריכות?
- 1מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
- 2מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. בשלב זה מומלץ לעטוף את הבצק בניילון נצמד, לשטח ולהכניס למקרר לחצי שעה עד שעה.
- 3מרדדים את הבצק על משטח מקומח או על גבי נייר אפיה מקומח קלות, לעלה בעובי חצי ס"מ. חותכים בבצק עוגיות בחותכן עוגיות (צורות ).
- 4מסדרים את העוגיות ברווחים ,בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 5אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- 6כשהן מתקררות ניתן לפדר באבקת סוכר או למלא כל שתי עוגיות בריבה וליצור סנדוויץ'.