מתכונים חמים

חריימה עם פפריקה וכוסברה

חריימה מיד מעלה ריחות של בית, ונדמה שהוא דורש עבודה רבה, אך תתפלאו: אביב משה, השף של מסעדת Messa היוקרתית בתל אביב עם הגרסה המהירה שלו לתבשיל הדגים המסורתי.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חריימה (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • שמן זית
  • 6 נתחים יפים של דג בורי או לוקוס
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 פלפלים יבשים מתוקים
  • 1.5 כפיות כמון
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • כף אריסה או כל תערובת פלפלים חריפים אחרת (פלפל צ'ומה, סחוג)
  • מים רותחים
  • כוסברה קצוצה להגשה
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים כמון, קימל ופפריקה. מטגנים מעט תוך בחישה מתמדת, עד שהתבלינים משחררים ריח. מוסיפים את הפלפלים האדומים, מטגנים עד השחמה ומוסיפים את הפלפלים המתוקים היבשים ואת האריסה.
  • 2. מוסיפים את השום, מטגנים כ-3 דקות ומוזגים לסיר חצי כוס מים רותחים, מעורבבים עם רסק עגבניות. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.
  • 3. מכניסים את פרוסות הדג בשכבה אחת. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי הדגים. מטלטלים את הסיר מצד לצד, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.
  • 4. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים עם לחם אחיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully