מתכונים חמים

נזיד פול עם חסה, מנגולד ורוקט

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ - פרינט
  • קל להכנה

דיפולט

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/4 קילו פול יבש מושרה 8 שעות לפחות במים קרים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • ראש חסה שטוף וקצוץ גס
  • צרור עלי מנגולד ‏(החלק הירוק בלבד‏) קצוץ גס
  • צרור עלי רוקט צרים
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול וכבד ‏(רצוי סיר חרס‏) מניחים את הפול ותפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי נדיב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, ממליחים קלות, מפלפלים ומבשלים שעה בסיר מכוסה. במהלך הבישול לא מרימים את המכסה, לא מערבבים, לא נוגעים. בסוף הבישול הפול אמור להיות רך לגמרי.
  • 2. בודקים, ואם אכן הדבר כך, מועכים במזלג ‏(או בבלנדר יד‏) את תכולת הסיר. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומניחים בצד.
  • 3. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. ממליחים קלות וחולטים בו ל–3 דקות את הירקות. מסננים ומוסיפים לסיר עם הפול. מערבבים.
  • 4. יוצקים לצלחות הסועדים ומתבלים במעט שמן זית. אם מוסיפים שבבי גבינה ‏(פרמזן או פקורינו‏), זה לא נחשב לחטא.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully