- 1. בסיר גדול וכבד (רצוי סיר חרס) מניחים את הפול ותפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי נדיב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, ממליחים קלות, מפלפלים ומבשלים שעה בסיר מכוסה. במהלך הבישול לא מרימים את המכסה, לא מערבבים, לא נוגעים. בסוף הבישול הפול אמור להיות רך לגמרי.
-
- 2. בודקים, ואם אכן הדבר כך, מועכים במזלג (או בבלנדר יד) את תכולת הסיר. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומניחים בצד.
-
- 3. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. ממליחים קלות וחולטים בו ל3 דקות את הירקות. מסננים ומוסיפים לסיר עם הפול. מערבבים.
-
- 4. יוצקים לצלחות הסועדים ומתבלים במעט שמן זית. אם מוסיפים שבבי גבינה (פרמזן או פקורינו), זה לא נחשב לחטא.