קציצות עוף וסולת ברוטב סלק ועגבניות
קציצות עוף ברוטב סלק (צילום: דנה מלמד)
מחשבון המרות
- לקוסקוס:
- 1 שקית קוסקוס רגיל מוכנה עפ"י הוראות היצרן
- לתבשיל:
- 3 כפות שמן
- 6 סלקים בגודל בינוני
- בצל גדול חתוך גס
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום קלופות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
- 5 עגבניות אדומות חתוכות גס
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גר')
- 2 כוסות מרק עוף (או מים רותחים)
- כף רכז רימונים
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט כמון
- מלח, פלפל שחור
- לקציצות:
- 1 סלק בגודל בינוני מבושל ומגורר דק
- 400 גר' בשר עוף טחון
- 2 שיני שום כתושות
- 3/4 כוס סולת
- 1/2 כוס פירורי לחם
- ביצה טרופה
- כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה או שילוב של שתיהן)
- 1/2 כפית בהרט
- קורט כמון
- מלח, פלפל שחור
- 1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים במשך שעה או עד שהם רכים.
- 2. קולפים תחת זרם מים קרים. סלק אחד מניחים בצד ואת השאר פורסים לפרוסות.
- 3. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב. מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
- 4. מוסיפים את פרוסות הסלק והעגבניות. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים שיני שום, עגבניות מרוסקות, מרק עוף ותבלינים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 3/4 שעה.
- 5. בינתיים מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים בעזרת הידיים עד קבלת עיסה יציבה. (אם העיסה דלילה מידי, מוסיפים עוד פירורי לחם). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של רבע שעה.
- 6. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות עגולות. מניחים בעדינות על הרוטב ומנענעים את הסיר מצד לצד, כדי לעשות מקום לכל הקציצות. לא מערבבים בשלב זה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
- 7. אחרי רבע שעה כבר אפשר לערבב בעדינות בכף עץ ולדאוג שכל הקציצות יעטפו ברוטב.
- 8. ממשיכים לבשל עוד רבע שעה ומכבים את האש.
- 9. ממלאים קערה בקוסקוס ועליו יוצקים את התבשיל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה