- 1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים במשך שעה או עד שהם רכים.
-
- 2. קולפים תחת זרם מים קרים. סלק אחד מניחים בצד ואת השאר פורסים לפרוסות.
-
- 3. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב. מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
-
- 4. מוסיפים את פרוסות הסלק והעגבניות. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים שיני שום, עגבניות מרוסקות, מרק עוף ותבלינים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 3/4 שעה.
-
- 5. בינתיים מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים בעזרת הידיים עד קבלת עיסה יציבה. (אם העיסה דלילה מידי, מוסיפים עוד פירורי לחם). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של רבע שעה.
-
- 6. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות עגולות. מניחים בעדינות על הרוטב ומנענעים את הסיר מצד לצד, כדי לעשות מקום לכל הקציצות. לא מערבבים בשלב זה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
-
- 7. אחרי רבע שעה כבר אפשר לערבב בעדינות בכף עץ ולדאוג שכל הקציצות יעטפו ברוטב.
-
- 8. ממשיכים לבשל עוד רבע שעה ומכבים את האש.
-
- 9. ממלאים קערה בקוסקוס ועליו יוצקים את התבשיל.