וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עוף וסולת ברוטב סלק ועגבניות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

קציצות עוף ברוטב סלק. דנה מלמד
קציצות עוף ברוטב סלק

מצרכים למתכון

  • לקוסקוס:
  • 1 שקית קוסקוס רגיל מוכנה עפ"י הוראות היצרן
  • לתבשיל:
  • 3 כפות שמן
  • 6 סלקים בגודל בינוני
  • בצל גדול חתוך גס
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 5 עגבניות אדומות חתוכות גס
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גר')
  • 2 כוסות מרק עוף (או מים רותחים)
  • כף רכז רימונים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט כמון
  • מלח, פלפל שחור
  • לקציצות:
  • 1 סלק בגודל בינוני מבושל ומגורר דק
  • 400 גר' בשר עוף טחון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3/4 כוס סולת
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • ביצה טרופה
  • כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה או שילוב של שתיהן)
  • 1/2 כפית בהרט
  • קורט כמון
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים במשך שעה או עד שהם רכים.
  • 2. קולפים תחת זרם מים קרים. סלק אחד מניחים בצד ואת השאר פורסים לפרוסות.
  • 3. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב. מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • 4. מוסיפים את פרוסות הסלק והעגבניות. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים שיני שום, עגבניות מרוסקות, מרק עוף ותבלינים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 3/4 שעה.
  • 5. בינתיים מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים בעזרת הידיים עד קבלת עיסה יציבה. (אם העיסה דלילה מידי, מוסיפים עוד פירורי לחם). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של רבע שעה.
  • 6. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות עגולות. מניחים בעדינות על הרוטב ומנענעים את הסיר מצד לצד, כדי לעשות מקום לכל הקציצות. לא מערבבים בשלב זה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
  • 7. אחרי רבע שעה כבר אפשר לערבב בעדינות בכף עץ ולדאוג שכל הקציצות יעטפו ברוטב.
  • 8. ממשיכים לבשל עוד רבע שעה ומכבים את האש.
  • 9. ממלאים קערה בקוסקוס ועליו יוצקים את התבשיל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully