פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עוף וסולת ברוטב סלק ועגבניות

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      קציצות עוף ברוטב סלק (דנה מלמד)
      קציצות עוף ברוטב סלק (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לקוסקוס:
      • 1 שקית קוסקוס רגיל מוכנה עפ"י הוראות היצרן
      • לתבשיל:
      • 3 כפות שמן
      • 6 סלקים בגודל בינוני
      • בצל גדול חתוך גס
      • 3 גבעולי סלרי קצוצים
      • 5 שיני שום קלופות
      • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
      • 5 עגבניות אדומות חתוכות גס
      • 1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גר')
      • 2 כוסות מרק עוף (או מים רותחים)
      • כף רכז רימונים
      • צרור פטרוזיליה
      • צרור כוסברה
      • 1 כפית בהרט
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • קורט כמון
      • מלח, פלפל שחור
      • לקציצות:
      • 1 סלק בגודל בינוני מבושל ומגורר דק
      • 400 גר' בשר עוף טחון
      • 2 שיני שום כתושות
      • 3/4 כוס סולת
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • ביצה טרופה
      • כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה או שילוב של שתיהן)
      • 1/2 כפית בהרט
      • קורט כמון
      • מלח, פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים במשך שעה או עד שהם רכים.
      • 2. קולפים תחת זרם מים קרים. סלק אחד מניחים בצד ואת השאר פורסים לפרוסות.
      • 3. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב. מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
      • 4. מוסיפים את פרוסות הסלק והעגבניות. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים שיני שום, עגבניות מרוסקות, מרק עוף ותבלינים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 3/4 שעה.
      • 5. בינתיים מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים בעזרת הידיים עד קבלת עיסה יציבה. (אם העיסה דלילה מידי, מוסיפים עוד פירורי לחם). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של רבע שעה.
      • 6. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות עגולות. מניחים בעדינות על הרוטב ומנענעים את הסיר מצד לצד, כדי לעשות מקום לכל הקציצות. לא מערבבים בשלב זה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
      • 7. אחרי רבע שעה כבר אפשר לערבב בעדינות בכף עץ ולדאוג שכל הקציצות יעטפו ברוטב.
      • 8. ממשיכים לבשל עוד רבע שעה ומכבים את האש.
      • 9. ממלאים קערה בקוסקוס ועליו יוצקים את התבשיל.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -